Praznine2021: Javni poziv za umjetnike iz Hrvatske

Objavio admin, 25/11/2020, pod: novosti

Udruga “Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavila je javni poziv za umjetnike za sudjelovanje u programu otvorenih studija u sklopu projekta Praznine koji će se održati u veljači 2021. godine u Splitu.  Poziv je namijenjen zainteresiranim umjetnicima koji bi koristili dodijeljene im prostore kao svoje ateljee, u kojima […]

Udruga “Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavila je javni poziv za umjetnike za sudjelovanje u programu otvorenih studija u sklopu projekta Praznine koji će se održati u veljači 2021. godine u Splitu

Poziv je namijenjen zainteresiranim umjetnicima koji bi koristili dodijeljene im prostore kao svoje ateljee, u kojima mogu boraviti prema vlastitoj želji i potrebi. Rezultat njihove rezidencijalnosti unutar prostora nije prethodno definiran, već su umjetnici/ce slobodni fokusirati se na sâm proces, a samim time ne samo na prostorni nego i vremenski aspekt praznine. Umjetnici mogu predložiti kratkoročne ili dugoročne intervencije, komunikaciju s publikom, a one mogu biti i samo dio procesa produkcije budućeg rada.

Sve o prvom izdanju projekta Praznine možete pronaći OVDJE. U drugom izdanju, namjera nam je šire sagledati aspekt praznine, ne samo u novonastalim okolnostima uzrokovanih pandemijom, već i u njezinom povijesnom, društvenom, ali i psihološkom kontekstu.

Rezidencija će se održati tijekom veljače 2021. godine, a umjetnik/ca odabran/a javnim pozivom obvezuje se da će u studiju boraviti šest sati dnevno tijekom rezidencije.  Umjetnički honorar, kao i troškovi puta i smještaja (za sudionike izvan Splita), su osigurani.
Zainteresirani pojedinci mogu se prijaviti ispunjavanjem kratkog formulara, uz obvezno prilaganje portfolija.

Rok za slanje prijava je ponedjeljak 7. prosinca 2020., a zainteresirani umjetnici/e bit će obaviješteni/e o odabiru najkasnije do kraja prosinca 2020.

Pratimo razvoj situacije vezano za Covid-19 te će se projektne aktivnosti prilagoditi situaciji u veljači poštivajući sve mjere stožera civilne zaštite. U slučaju potrebe, osigurat ćemo alternativne načine sudjelovanja.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback