Predstava suvremenog cirkusa “Souffle”

 U četvrtak, 12. rujna 2019.  u 20 sati, u amfiteatru Doma mladih u Splitu održati će se predstava “Souffle” francuske cirkuske kompanije “L’Eolienne”. Trailer: facebook event   Souffle (fr. „dah“) postavlja plesačicu, akrobatkinju na scenu koja se kreće uz zvukove disanja i kompoziciju za violončelo. Dah je pjesma tijela koje diše, himna o životu, a predstava […]

 U četvrtak, 12. rujna 2019.  u 20 sati, u amfiteatru Doma mladih u Splitu održati će se predstava “Souffle” francuske cirkuske kompanije “L’Eolienne”.

Trailer:

facebook event

  Souffle (fr. „dah“) postavlja plesačicu, akrobatkinju na scenu koja se kreće uz zvukove disanja i kompoziciju za violončelo. Dah je pjesma tijela koje diše, himna o životu, a predstava je intenzivna plesno-akrobatska cirkuska izvedba koja je istovremeno i fluidna i ratoborna. Filozofija u pozadini ove izvedbe se odnosi na to da je disanje nešto što se pojavljuje u nama bez naše svjesne odluke, to je neovisno kretanje naše unutarnje volje koja „diše“ unutar nas. Čovjek je ritam zraka i mesa, a ova izvedba nas približava unutarnjim svjetovima.

L’Éolienne (fr. „vjetar“) je francuska kompanija čija osnivačica Florence Caillon posljednih 15 godina razvija izvedbeni jezik koji naziva koreografirani cirkus, i teži koreografiranju cirkuskog vokabulara koristeći razna tjelesna stanja i principe. Vrlo brzo u svom djelovanju napušta tipične tradicionalne cirkuske vrijednosti kao što je tehnički perfekcionizam i okreće se slobodnijim i manje kompetitivnim principima. Kroz godine Florence Caillon produbljuje svoj pristup akrobatskom pokretu gdje pojmovi fragilnosti, mekoće, nježnosti, neuravnoteženosti, instinkta te impulsa i varijacija u energiji čine temelje njezinog cirkuskog jezika.

Ulaz je besplatan.

Program se realizira uz pomoć Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split (službena stranica), Splitsko-dalmatinska županija, Turističke zajednice grada Splita (Visit Split), Turističke zajednice Splitsko-Dalmatinske županije (Central Dalmatia) i Zaklade Kultura nova, i dio je projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Platforma Doma mladih.

 
Srdačan pozdrav!

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback