PREDSTAVA TRANSFORMERI // Marin Lemić i Ida Jolić

Objavio admin, 16/05/2022, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

Predstava suvremenog plesa Transformeri održat će se u subotu, 21. svibnja 2022., u 20 h, u Amfiteatru Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).

Predstava Transformeri polazi od ideje transformativnoga tijela nalazeći vokabular kojim se na razini tjelesne ekspresije, uključujući pokret, mimiku i glas, uspostavlja komunikacija između dvaju entiteta. Transformativno tijelo jest tijelo u stalnoj mijeni koje se mijenja vođeno unutarnjim impulsima, ali i potaknuto podražajima izvana, svojim mijenama utječući i na promjenu okoline, prostora i drugih tijela koja se u njegovoj blizini zatječu. U duetu Transformeri istražuje se kako dva tijela, dva ne do kraja definirana entiteta, tijekom susreta preobražavaju jedno drugo, ostaju li transformacijski procesi zasebni ili su zbog međudjelovanja nužno dijeljeni, zrcale li se pojedinačni entiteti jedno u drugome ili se susretom promijenjeni međusobno udaljavaju. Možemo li se doista do kraja pojmiti? Kako tijelom i osjetilnošću razumijevati potrebe i htijenja drugoga tijela? Može li se tijelom komunicirati ono što jeziku izmiče?

Autori i izvodači: Ida Jolić i Marin Lemić
Dramaturška podrška ZPC-a: Ivana Slunjski
Oblikovanje zvuka i odabir glazbe: Luka Gamulin
Fotografija: Iva Korenčić
Grafičko oblikovanje: Iva Leustek
Producent: Ivan Mrđen

Projekt je podržan sredstvima Ministarstva kulture i realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom unutar programa Koreospektar.

Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019: najbolja koreografija (Ida Jolić i Marin Lemić) i najbolja pojedinačna izvedba (Ida Jolić).

Nagrada hrvatskog glumišta 2020. za najbolje umjetničko ostvarenje – muška uloga (Marin Lemić).

Predstava igra u sklopu programa “Mala škola suvremenog plesa”, odnosno potprograma “Muze(j) plesa” u organizaciji plesne udruge Tiramola, a uz partnerstvo s Multimedijalnim kultrunim centrom Split. Rad plesne udruge Tiramola podržava Zaklada Kultura nova, a program MŠSP financijski podržava Ministarstvo kulture i medija.

Cijena ulaznice je 50 kn.

Rezervacije ulaznica na: plesnaudrugatiramola@gmail.com

RSS 2.0 | trackback