Projekcija Kina Cirkus u Ljetnom kinu Bačvice

Objavio admin, 25/07/2020, pod: POZITIVNA SILA

Druga ovogodišnja Kino Cirkus projekcija održat će se u prekrasnom ambijentu Ljetnog kina Bačvice! U ponedjeljak 27.srpnja u 21:30 u organizaciji ROOM 100 prikazuje se brazilski film “Bingo: The King of Mornings”. Vrijeme: 27. srpnja 2020. / 21:30 Mjesto: Ljetno kino Bačvice (Šetalište Petra Preradovića 6, 21 000 Split) Augusto je umjetnik koji, slijedeći korake […]

Druga ovogodišnja Kino Cirkus projekcija održat će se u prekrasnom ambijentu Ljetnog kina Bačvice! U ponedjeljak 27.srpnja u 21:30 u organizaciji ROOM 100 prikazuje se brazilski film “Bingo: The King of Mornings”.

Vrijeme: 27. srpnja 2020. / 21:30
Mjesto: Ljetno kino Bačvice (Šetalište Petra Preradovića 6, 21 000 Split)

Augusto je umjetnik koji, slijedeći korake svoje majke, scenske umjetnice 50-tih godina, traži svoje mjesto pod svjetlima reflektora. Nestrpljiv u potrazi za aplauzom, napokon mu se pruža prilika kada postaje Bingo, tv voditelj u popularnoj emisiji za djecu. Bingo izrasta u apsolutnu zvijezdu u Brazilu, ali klauzula u Augustovom ugovoru zabranjuje mu da otkrije svoj identitet. Augusto postaje anonimna slavna osoba. Ovaj film, inspiriran istinitom pričom o Arlindu Barretu, jednim od mnogih glumaca koji su portretirali Bozo The Clowna u Brazilu, nadrealna je priča o čovjeku koji karakterno propada dok grabi prema umjetničkoj slavi.

Bingo: The King Of The Mornings – Trailer (English Subititles)

Facebook event

“Bingo: The King of the Mornings” poharao je Cinema Brazil Grand Prize 2018. godine gdje je osvojio sve ključne nagrade: za najbolji film, najboljeg glavnog i sporednog glumca, najbolju montažu, scenografiju, kostimografiju i šminku. Film je također bio brazilski kandidat za Oscara

Film se prikazuje s hrvatski i engleskim podnaslovima.

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju.

Website
FB

Projekcija Kina Cirkus realizira se u suradnji s Kinom Mediteran i Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“. Kino Cirkus realizira se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback