Projekcija petkom izvan ciklusa

Objavio Tonči, 28/09/2016, pod: FILM, KINO KLUB SPLIT, KINO KLUB SPLIT

U petak, 30. rujna s početkom u 20:30 sati u prostorijama Kino kluba Split možete prisustvovati projekciji dvaju dokumentarnih filmova srednjeg metra ruskog eksperimentalnog redatelja Victora Kossakovskyog.

U petak, 30. rujna s početkom u 20:30 sati u prostorijama Kino kluba Split možete prisustvovati projekciji dvaju dokumentarnih filmova srednjeg metra ruskog eksperimentalnog redatelja Victora Kossakovskyog.

Victor Kossakovsky – Belovy

Autorova namjera bila je da svakodnevici života nekolicine seljaka, u kontekstu težine života koju osjećaju s obzirom na egzistencijalnu konfuziju, pridoda dodatno, naknadno tumačenje; temeljem čega je film snimljen tromo, s puno razumijevanja za detalj u kompoziciji i pravovremene izmjene ritma, uz izbjegavanje izazivanja osječaja mučnine i neprestanu prisutnost lirskog daška optimizma unatoč postignutoj iluziji o bezizladnosti situacije u koju se zatvaraju karakteri. Mačke se lijeno kreću, ponekad dotrči pas, krompir bi trebalo počupati… ništa drugo se ne događa dok dvostruka udovica Anna Feodorovna Belova u društvu svoga brata Sergeia Feodorovicha pije čaj, ispraća i dopraća ostale rođake, ostajući nedorečena kao, sagledano u kontekstu autorove lirske metafore, suvremena Rusija u analitički zreloj fazi.

Trajanje: 60 minuta; Država: Rusija; Jeuzik: ruski (engleski titlovi); Tehnika: crno – bijelo

Victor Kossakovsky – Svyato

Film Svyato, u slobodnom prijevodu Sveto (muško ime), otvara citat stare ruske narodne legende koji kazuje (parafrazirajući) – Sve će se promjeniti u trenutku kada se čovjek susretne s vlastitim odrazom. Svyatoslav je autorov sin zahvaljujući čijoj dječijoj fascinaciji ogledalima taj objekt od trenutka rođenja djeteta počinje predstavljati light motiv kinematografije Victora Kossakovskyog. Film je snimlje s tri HD kamere koje bilježe kognitivno napredovanje malog Svete u izolacionističkom zabranu infantilne faze razvoja. Pretpostavlja se kako će trilogiju Palindrom, kojoj bi ovo trebao biti prvi segment, Kossakovsky dovršiti kao reprezentativni filmski dokumentarni projekt vezan uz odnos oca i sina tijekom različitih faza sazrijevanja tog odnosa.

Trajanje: 45 minuta; Država: Rusija; Jezik: ruski (engleski titlovi); Tehnika: kolor

Projekcije petkom u Kino klubu su edukativnog karaktera, organizirane za članove i sve koji žele prisustvovati. Ulaz je besplatan, svi su dobrodošli.

Više na webu Kino kluba Split.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback