Promocija: Smjernice za unaprjeđenje javnih politika i rada LGBT centra Split

Objavio admin, 06/02/2024, pod: NOVOSTI, QUEERANARCHIVE

Platforma LGBT centra Split u srijedu, 7. veljače 2024., s početkom u 11 sati u prostoru LGBT centra Split (Ulica kralja Tomislava 8A, Split) organizira promociju dokumenta “Smjernice za unaprjeđenje javnih politika i rada LGBT centra Split s ciljem osiguravanja dobrobiti LGBTIQ zajednice”.

Promocija Smjernica će se moći pratiti uživo putem YouTube kanala LGBT centra Split. LINK za izravan prijenos objavit će se na dan održavanja promocije putem Instagrama.

Svrha promocije jest razgovor između predstavnika LGBTIQ zajednice u Splitu s jedne strane i predstavnika tijela javne vlasti i nadležnih institucija s druge strane kako bi se iznašao način za primjenu smjernica odnosno pokrenule promjene na dobrobit LGBTIQ osoba.

“Smjernice za unaprjeđenje javnih politika i rada LGBT centra Split s ciljem osiguravanja dobrobiti LGBTIQ zajednice” temelje se na dvije studije, Analizi javnih politika Grada Split i Procjeni potreba LGBTIQ osoba na splitskom području. Autor studija je Pavao Parunov, sociolog s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

“Smjernice za unaprjeđenje javnih politika i rada LGBT centra Split s ciljem osiguravanja dobrobiti LGBTIQ zajednice” su dostupne na LINKU.

U promociji će sudjelovati:

1. Pavao Parunov, sociolog s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru;
2. Nikolina Banić, socijalna radnica u Hrvatskom zavodu za socijalnu skrb;
3. Tena Romani, psihologinja u psihološkom savjetovalištu LGBT centra Split.

Promociju će moderirati Mirjana Kučer, predsjednica Udruge Domine – Organizacije za promicanje ženskih prava.

Promocija dokumenta ” Smjernica za unaprjeđenje javnih politika i rada LGBT centra Split s ciljem osiguravanja dobrobiti LGBTIQ zajednice” se organizira u okviru projekta “LGBT centar Split”, kojeg partnerski provode udruge Split Pride, Queer Sport Split i queerANarchive. Projekt “LGBT centar Split” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EPG grantova.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback