qHROMA STAGE – radionica uslojavanja video slike u tehnici chroma key

Objavio admin, 18/02/2021, pod: QUEERANARCHIVE

U ponedjeljak i utorak, 22. i 23. veljače, u sklopu programa qRADIONICE kolektiv queerANarchive organizira radionicu qHROMA STAGE. Na radionici će se proći osnove rada u OBS-u (besplatan software otvorenog koda za video snimanje i live streaming) te kolažiranja materijala u jedinstvenu scenu pomoću tehnike chroma key (greenscreen/bluescreen) kako bi se izradio kratki video. Radionicu […]

U ponedjeljak i utorak, 22. i 23. veljače, u sklopu programa qRADIONICE kolektiv queerANarchive organizira radionicu qHROMA STAGE. Na radionici će se proći osnove rada u OBS-u (besplatan software otvorenog koda za video snimanje i live streaming) te kolažiranja materijala u jedinstvenu scenu pomoću tehnike chroma key (greenscreen/bluescreen) kako bi se izradio kratki video.

Radionicu vodi vizualni umjetnik Marko Gutić Mižimakov, koji u svojim hibridnim performansima često koristi tehnike video compositinga.

Radionica se održava u LGBT centru Split, Ulica Kralja Tomislava 8/1, u terminima od 17 do 20 sati. Zbog ograničenog broja sudionika/ca obavezne su prijave putem online obrasca.

Radionica je dio programa qRADIONICE kojeg financira Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatski audiovizualni centar. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financira Zaklada Kultura nova.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback