qružok #1

Objavio Tonči, 22/01/2018, pod: EDUKACIJA, KLUB MLADIH KOCKA, QUEERANARCHIVE

U petak, 26. siječnja s početkom u 20 sati, u galeriji u Klubu Kocka održava se prvo izdanje programa qružok u organizaciji queerANarchive-a. Program je baziran na formatu book club-a a cilj mu je definirati značenje queera u lokalnom kontekstu.

qružok je novi program kolektiva queerANarchive koji se bazira na formatu book club-a a na kojem će se voditi razgovori o pročitanim teoretskim tekstovim iz područja queera i queer umjetnosti, beletristike po izboru sudionika/ica te video materijala na temu queera. Cilj programa je definiratit značenje queera u lokalnom kontekstu te razvoj lokalne queer scene.

qružok #1 nadovezuje se na izložbu Bliski odnosi, velike udaljenosti  i nove tehnologije, autorica Lare Tabet i Rande Mirza koja je u galeriji Kluba Kocka otvorena u sklopu programa qIZLOŽBE. Na primjeru rada umjetnica sudionici/-e qružoka imat će priliku neformalno raspraviti teme kao što su bliski odnosi, pogled, tijelo, novi mediji i vizualna kultura te se upoznati s nekim od teoretskih postavki autora/ica kao što su Michel Foucault, Laura Mulvey, John Berger, Marshall McLuhan, W.J.T. Mitchell, Michel de Certeau i Nicholas Mirzoeff te dobiti preporuke za čitanje za one koji žele znati više.

 

PRIJAVE su obavezne!

 

qružok se realizira u sklopu programa qRADIONICA koje kolektiv provodi uz finacijsku podržku Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Rad kolektiva podržava Zaklada Kultura nova.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback