Rad u nastajanju: AUKOS ”Me’med, crvena bandana i pahuljica”

Objavio admin, 20/08/2020, pod: AMFITEATAR, CIRKUS KOLEKTIV, MALA SCENA

Cirkus Kolektiv vas poziva na work in progress prezentaciju u sklopu “Cirkuske rezidencijalne mreže” – ”Me’med, crvena bandana i pahuljica” – autorski projekt Bojana Bana, Filipa Severa i Lea Rafolta po motivima romana Semezdina Mehmedinovića.
 

Predstava će se održati danas, 20.08.2020., u 21.00 u amfitetru Doma mladih u Splitu.

 
Ulaz na izvedbu je besplatan, uz obavezno poštivanje mjera za sprječavanje širenja nove bolesti COVID-19. Broj mjesta je ograničen, a obavezno je rezervirati svoje mjesto putem obrasca: REZERVACIJA ULAZNICA ili na e-mail cirkuskolektiv@gmail.com.

Više informacija o eventu na linku: FB EVENT_WiP: AUKOS ”Me’med, crvena bandana i pahuljica” .
___

Projekt je nastao po motivima romana Semezdina Mehmedinovića, negdje na mekoputnoj granici fizičkog teatra i eksperimentalne postdramske forme. U središtu je dramatizacije napetost između vizualne i narativne koncepcije stvarnosti, što se podcrtava asocijativno-tjelesnim prolaženjem kroz tri priče i tri traumatska iskustva, kroz iskustvo srčanog udara u prvom dijelu, zajedničkog putovanja oca i sina kroz američku pustinju u drugom i moždanog udara u trećem dijelu. Spomenuta napetost u izvedbi se amplificira stalnim titranjem između različitih medija, ponajprije čiste somatike, scenskog pokreta, lirsko-monoloških dionica bez izravne komunikacijske funkcije i sveprisutnog medija fotografije. Dva glumca na sceni utjelovljuju različite uloge i različite koncepcije materijalne i nematerijalne stvarnosti koja ih okružuje, a njihov pokret najčešće sintetizira psihosomatsku traumu, kroz sjećanje, naraciju o prošlosti, različite prolepse, ili pak neki čisto neverbalni oblik (tjelesne) ekspresije, najčešće sveden na scenski minimalizam.

____

”Cirkuska rezidencijalna mreža” je projekt umrežavanja cirkuskih organizacija na razini Hrvatske, u cilju pružanja potpore cirkuskoj produkciji koja nastaje u lokalnom kontekstu jugoistočne Europe, a udruge Cirkus Kolektiv , Cirkorama i ROOM 100 su otvorile svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika.

Gostovanje se odvija u sklopu Artist in residence programa. Artist in residence program udruge Cirkus Kolektiv pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju. Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita i Ministarstva kulture.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback