Radio na cesti

Objavio Tonči, 19/05/2017, pod: DOM MLADIH, GLAZBA, KLFM

U subotu, 27. svibnja, s početkom u 18 sati, na platou pred Domom mladih čeka vas već tradicionalno nezaboravan glazbeni program.

Na istom mjestu i otprilike u isto vrijeme kao i proteklih godina KLFM iznosi radio na cestu i uživo predstavlja pet uzbudljivih imena koja će velikodušno podijeliti svoju glazbu. Žanrovski različiti izvođači slažu pravi mali festivalski lajnap pa ovu subotu možete početi kvalitetno trošiti na platou pred Domom mladih već od ranih popodnevnih sati ako vas baš zanima slaganje razglasa i tonske probe.

Službeno  program kreće u 18 sati, a svirka uživo na platou traje do 23 sata, nakon čega seli svega nekoliko katova pod zemlju i nastavlja sa radijskom klupskom večeri u dnevnom boravku, hodniku Kocke, sa KLFM Soundsystem glazbenom podlogom za nastavak preostale eklektične subotnje večeri.

Ova klasičnu razmjena energija prilika je svim radijskim simpatizerima da pomognu u održivosti ukupnog projekta community radija kroz donacije i izbor nekih od KLFM-ovih originalnih proizvoda (majice, torbe, bedževi, naljepnice). Donacijom se osigurava i besplatan upad na nastavak večeri u Kocku.

Kao i do sada, čitav koncert će biti emitiran uživo u radiju KLFM. Mada … bolje vam doć ako možete!

Ekipa koja će tu subotu učiniti čarobnom je:

AMPM / ST
Za ovu dvojicu splitskih umjetnika glazba je nešto sasvim prirodno i nezaobilazno, a ono što ih je spojilo je obostrani afinitet za pomicanjem vlastitih granica i stvaranjem nečeg novog. Iako dolaze iz pomalo različitih glazbenih sfera AM:PM priča itekako zajedničkim jezikom. Antonio Milina je svoj glazbeni put stvarao kroz nešto sirovije zvukove svirajući u alternativnim bandovima te konačno u splitskim Dječacima dok je Milan Pivalica već 20-ak godina orijentiran na elektronsku glazbu. a iza njega su rezidencije u najboljim splitskim klubovima, produkcija elektronske glazbe te je jedan od najcjenjenijih splitskih DJ-eva.

BIZON / ST-ZG
Bizon je instrumentalni (rock) band iz Splita nastao u Zagrebu početkom 2012, sredinom te godine snimaju i prvi materijal. 2014. i 2016. objavljuju još dva EP-a. U vječnoj potrazi za basistom Luka (gitara) i Đole (bubnjevi) većinu vremena u garaži provode kao duo. Bizon proizvodi nervoznu i bučnu glazbu.

Jan Kinčl Zero & Regis Kattie / ZG
Kolaboracija zagrebačkog DJ-a, producenta i live act izvođača Jana Kinčla te francuskog klavijaturista Regisa Kattieja spontano je nastala kroz sessione u Janovom studiju. Ubrzo je postalo jasno da dvojac slično razmišlja, a reakcije na prvu seriju nastupa po Hrvatskoj potvrdile su da razmišljaju i u pravom smjeru.
Balansirajući na tankoj liniji između elektronske glazbe i jazza, činjenica da dolaze iz različitih backgrounda, ali da dijele mnoge poglede na glazbu i njeno izvođenje stvorila je situaciju za istraživanjem područja u kojima se preklapaju, a otvorena i improvizatorna struktura nastupa omogućava im da se vrlo slobodno kreću između housea, jazza i techna te da se podjednako uklope u različite dvorane, od malih sjedećih koncerata do glavnih floorova velikih festivala.
Tome najbolje svjedoče neki od potvrđenih datuma za 2017. godinu koji se kreću od eminentnih festivala elektronske glazbe kao što su Dimensions (Pula), Love International (The Garden, Tisno), Moondance (Trogir), Dev9t (Beograd, Srbija), Radio Na Cesti (Split) i River (Gornji Zvečaj) do brojnih manjih klupskih evenata.

Kundyak Mezhie / ST
Nakon nekoliko godina pauze, preslagivanja postave, raznih usporednih drugih glazbenih projekata uspjeli smo upornim pregovaranjem dovesti stare nam drugove sa ceste. Još uvijek se nadamo kako bi i Valentino Bošković mogao svratiti ili barem poslati nekakav signal, što je malo vjerojatno jer kakve veze on ima s njima!? O Kundyacima ne treba previše pisati , treba ih uživo čuti.

LIPI IVE / Kaštila
Kaštelanski MC Lipi Ive je u kući! Sastoji se od 20g munje, 80g psihodelije, 0.8g skanka, 2g strpljenja i 85 kila čiste lipote. Prepoznatljiv je po svom težaškom kaštelanskom naglasku, old school rapu i anegdotama iz dalmatinske svakodnevnice. Već je imao priliku dijeliti binu s dokazanim izvođačima scene kao što su Bolesna braća i Frenkie, a snimio je i pjesmu s Kandžijom. Ovom prilikom promovirat će svoj novi mixtape “Zaspa Je Lipi Ive”

Oznake: , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback