Radio dan i noć #3

Objavio Tonči, 30/11/2016, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, GLAZBA, KLFM

U petak 2. prosinca 2016., kolektiv KLFM organizira program Radio dan i noć. Kroz niz predavanja na temu dizajna i glazbe iz perspektive samoizdavanja te popratni glazbeni program predstavit će svima zainteresiranima koncept i rad ovog community radija.

Treću godinu zaredom, u petak 2. prosinca 2016., kolektiv community radija (u zajednici) KLFM organizira program “Radio dan i noć” kako bi približio javnosti svoj rad i koncept. Pozivamo sve zainteresirane, moguće nove suradnike i stare i mlade slušatelje na, kako je mi rado zovemo, rođendansko druženje i zabavu.

U jutarnjim satima, u partnerstvu s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije, najavljeno je predavanje dizajnera vizualnih komunikacija i glazbenika Ivana Antunovića (Nieuw NDG) koji će predstaviti svoj rad. Njegov rad je u potpunosti orijentiran na samizdat/uradi-sam proces – od produkcije glazbe preko oblikovanja vizuala i pakiranja za različite medije do njihove distribucije (label 0.5).

Popodne u 18 sati  program se seli u prostor Beton kina u Domu mladih na razgovor o poveznicama glazbe i dizajna, posebno o samizdat i uradi-sam produkciji. Razgovor će se fokusirati i na promjenu uloge dizajna u suvremenoj glazbenoj produkciji i konzumaciji iste vremenu digitalnih i interaktivnih medija. U razgovoru će sudjelovati Željko Luketić (filmski i glazbeni kritičar, kourednik izdanja Electronic Jugoton i koautor izložbi o socijalističkoj disko kulturi ), Dejan Kršić (dizajner i ponekad DIY glazbenik — Nova Evropa), Mladen Đikić (glazbenik i DIY producent —nnnf) i Ivan Antunović (dizajner i glazbenik i DIY producent). Nakon razgovora, u 20:00, Ivan Antunović (Iv/An) će nas u istom prostoru zagrijati nastupom uživo.

Nakon “Radio dana” i zagrijavanja u Beton kinu program se u 22 sata nastavlja sa “Radio noći” u klubu Quasimodo gdje KLFM Soundsystem priprema eklektični, plesni i klupski presjek radijskih emisija (Antidote, Demos, El5egundo, eXit, JSRC, La Strada/Mondo Cinematico, Radio Los Santos, QRT…).

Tijekom večeri biti će moguće donacijama pomoći djelovanju radija te dobiti donatorske poklone (majice, torbe, naljepnicu ili badgeve).

Svi programi su besplatni, a realiziraju se uz podršku Ministarstva kulture RH i u partnerstvu s Umjetničkom akademijom i MKC-om.

 

PROGRAM – petak, 2. prosinca 2016. godine

DAN

12.00 – Predavanje Ivan Antunović (Nieuw NDG), DVK/UMAS

18.00 – Razgovor “Dizajn i glazba”, Beton kino, Dom mladih

20.00 – Koncert Iv/An, Beton kino, Dom mladih

 

NOĆ

22.00 – 04.00 KLFM Soundsystem, klub Quasimodo

 

 

U nastavku pročitajte više o KLFM-u.

KLFM — Radio u zajednici projekt je community radija čija je osnovna namjena biti servis zajednice. Programski je temeljno usmjeren prema sadržajima koji se bave lokalnom urbanom, pop i nezavisnom kulturom, tj. kulturom koja nije zastupljena od strane komercijalnih i ostalih mainstream medija. Radio djeluje u prostorima KUM-a, kluba Kocka, Dom mladih u Splitu. Program se emitira od 2012. godine streaming kanalom kroz pripadno web sjedište. Trenutno u proizvodnji programa surađuje volonterski preko 20 suradnika. KLFM trenutno bilježi slušanost od preko 5000 (unique) slušatelja mjesečno. Dodatno je radio stream dostupan kroz B.net i Iskon plaftormu te je u iTunes i TuneIn Radio ponudi. Web portal ima preko 5000 posjeta mjesečno (preko 3000 unique posjetitelja). Facebook stranica ima preko 3000 pratitelja, a Twitter preko 1000.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback