Radionica „Glas kao tijelo“

Objavio admin, 08/09/2021, pod: CIRKUS KOLEKTIV, EDUKACIJA

Radionica „Glas kao tijelo“ održat će se 25. i 26. rujna 2021. od 10 do 16h na Maloj sceni Doma mladih u organizaciji Cirkus Kolektiva. Voditeljica radionice je Lucija Barišić. – OTKAZANO!

Prijave i informacije o radionici mogu se dobiti putem maila cirkuskolektiv@gmail.com ili na službenoj Facebook / Instagram stranici.

Radionica je namijenjena studentima i profesionalnim umjetnicima, ali i svima onima kojima je u središtu zanimanja glas i izražajne vokalne mogućnosti, bio on/a muzičar/ka, kazalištarac/ka, vizualac/ka, performer/ica, glasovni/a entuzijast/kinja ili terapeut/kinja.

Radionica će se ponajprije fokusirati na praktičan pristup radu s glasom (tjelesnom glasu) koji se usredotočuje na brigu o sebi kroz aktivno traženje, konstantno izoštravajući svojih osjetila  i intuitivne odgovore, usklađujući se s našim dubljim potrebama i asocijacijama. Radit će se meditativne i relaksacijske vježbe, rad na tijelu, u grupi ili samostalno. Specifično će se raditi i na dahu za što je važna potpora i zajedništvo grupe.

„Radit ćemo na glasu kroz tijelo, putem fizičkih vježbi promatrat ćemo  i slušati kako glas može biti produžetak i nastavak fizičke akcije. Vježbama disanja I opuštanja tijela možemo rezonirati glasom, otvarajući se slušanju, otkriti vlastite ritmove i melodije koje organski nosimo. Eksperimentiranje glasom može nas dovesti do različitih lica i priča koje svaki glas ima. S druge strane imajući tekst i radeći s njim kao s kompozicijom, možemo ga utjeloviti, pjevati ili slati u prostor da rezonira postižući različite interpretacije teksta.“ – kaže voditeljica radionice, Lucija Barišić.

O voditeljici:
Lucija Barišić (Zagreb, 1983.) diplomirala je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Educira se na brojnim radionicama te sudjeluje u umjetničkim rezidencijama i projektima posvećenim istraživanju različitih metodologija rada iz područja glume, glasa i pokreta u Hrvatskoj i inozemstvu. Intenzivno se bavi istraživanjem glasa i vokalne ekspresije te samostalno i u suradnji s drugim umjetnicima vodi radionice glasa. Kao glumica surađivala je na kazališnim projektima u HNK Osijek, En Knap-u, Kerempuhu, Maloj sceni, Teatru &TD, a 2015.g. u Kazalištu KNAP postavila je svoju prvu autorsku predstavu “Crno-bijelo”. Surađuje i na filmskim projektima, većinom nadolazeće generacije filmskih redatelja. 2020.g. započinje edukaciju za psihodramskog terapeuta u Centru za psihodramu Zagreb.

RSS 2.0 | trackback