Radionica “Ni od čega do nečega”

Objavio admin, 24/06/2021, pod: AMFITEATAR, EDUKACIJA, TIRAMOLA

Ciklus radionica Male škole suvremenog plesa nastavlja se radionicom “Ni od čega do nečega” koju će voditi Matea Bilosnić. Radionica će se održati u nedjelju, 27.6. 2021. od 9 do 13 sati, u Amfiteatru Doma mladih, Split.

Svi sudionici radionice u cijeni imaju uključenu ulaznicu za Mateinu autorsku predstavu Klown, koju će splitskoj publici predstaviti u subotu, 26.6.2021. u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih, Split.

O radionici:
Ni od čega do nečega je putovanje, metoda stvaranja i mjesto susreta ideja sažetih u koreografsku praksu. Na radionici ćemo istraživati koreografiju, kompoziciju, načine izvođenja i autorstvo te pokrenuti razgovor o vlastitoj koreografskoj praksi. Započet ćemo nizom jednostavnih somatskih i funkcionalnih vježbi koje će se pretočiti u plesnu improvizaciju te naposljetku u kreaciju koreografskih minijatura. Kreirat ćemo iz pojedinačnog tjelesnog potencijala polaznika nadograđujući stvoreno glasom, tekstom, zvukom, kostimom, rekvizitom… Pitanja koja si postavljamo su: kako početi stvarati, kada stvaram to što stvaram, koji je potencijal mojeg stvaralaštva? Namjera je radionice stvoriti prostor slobode izražavanja i potaknuti stvaralaštvo, proširiti koreografsku praksu te komprimirati kreativni proces.

O umjetnici:
Matea Bilosnić multimedijska je umjetnica s polazištem u suvremenom plesu i kazalištu.
Diplomirala je na Salzburg Experimental Academy of Dance u Austriji. Članica je Zadarskog plesnog ansambla s kojim surađuje kao koreografkinja, izvođačica, fotografkinja i snimateljica. Dio je produkcijskog tima edukativne platforme Stream Zadar i festivala suvremenog plesa Monoplay. Osim u Hrvatskoj, djelovala je u Sloveniji kao članica plesnog ansambla En Knap s kojim dijeli grupnu Župančičevu nagradu za doprinos u kulturi gradu Ljubljana. Kao koreografkinja i oblikovateljica scenskog pokreta surađuje s mnogobrojnim kazalištima u Hrvatskoj: GK Marina Držića, Teatar &TD, GK Trešnja, ZGK Komedija, HNK Zadar. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje koreografsko ostvarenje za predstavu Gozd – danse macabre.

https://meteometeo.net

Prijave su obvezne na e-mail plesnaudrugatiramola@gmail.com

Program se održava uz partnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split te uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Grada Splita.

Foto: Srđan Babić

RSS 2.0 | trackback