Radionica suvremenog plesa pod vodstvom Marina Lemića i Ide Jolić

Objavio admin, 18/05/2022, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, TIRAMOLA

Radionica „Pokret i ekspresija” održat će se u subotu, 21.5., od 9 do 12 sati i nedjelju, 22.5., od 10 do 13 sati u prostoru Beton kina u Domu mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Radionica je u potpunosti prilagođena i početnicima bez obzira na prethodno plesno iskustvo. Prijaviti se možete i ako niste bili na prethodnim radionicama Male škole.

O radionici: Kroz radionicu Pokret-ekspresija-glas ćemo se upoznati s tjelesnim vokabularom koji će biti popraćen ekspresijama lica i ozvučen glasom. Kroz razne vježbe istraživat ćemo kako koordinirati plesni pokret s mimikom i glasom.

Na dvodnevnoj radionici ćemo se baviti osvještavanjem cijelog tijela kroz vođenu improvizaciju i zadane vježbe. Zagrijavanje će se sastojati od vježbi jačanja cijelog tijela kako bi polaznike pripremili za sat. U improvizacijskim zadacima istraživat ćemo kretanje različitih dijelova tijela te će nam fokus biti na inicijaciji i protočnosti pokreta. U drugom dijelu radionice, obrađivat ćemo zadatke i vježbe u kojima se pokret odražava na facijalne mišiće gdje ćemo stvarati različite oblike ekspresije lica te bi, uključujući prethodno istraženi plesni vokabular, aktivirali glas kojime bi ozvučili svaki pokret. Polaznici će se kroz zadatke upoznati sa stvaralačkim pristupom pokretu i plesu te naučiti kako se izražavati i komunicirati kroz mimiku i glas u strukturiranoj improvizaciji i instant kompoziciji.

MARIN LEMIĆ rođen je u Zadru 1986. godine. Krajem 2008. godine upisuje plesnu akademiju u Amsterdamu (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten- de Theaterschool) u Nizozemskoj. 2011.godine je diplomirao na odsjeku suvremenog plesa na istoimenoj akademiji. Od 2012. do 2016. godine radi u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje radi sa različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong.

Trenutno radi kao izvođač i autor na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek-Tarbuk, Michael Langeneckert, Cocoon Dance. Godine 2019. radi autorski projekt “Transformers” koji stvara zajedno sa plesnom umjetnicom Idom Jolić dobiva dvije nagrade od strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019: Najbolja koreografija (Ida Jolić i Marin Lemić) Najbolja pojedinačna izvedba ( Ida Jolić) 2020. godine dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje muško ostvarenje u predstavi “Transformers” koja je ujedno i nominirana za najbolje koreografsko ostvarenje. 2020.godine izlazimo sa novim autorski projektom “Transformers 2”, zajednički rad Ide Jolić i Marina Lemića.

IDA JOLIĆ (1989, Zagreb). 2011. godine upisuje plesnu edukaciju u Tanzfabriku u Berlinu gdje se educira u području suvremenog plesa s međunarodnim pedagozima i koreografima. Plesnu edukaciju nastavlja 2015. godine upisujući nastavnički smjer na odsjeku suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje stječe zvanje nastavnika suvremenog plesa.

Kao izvođačica sudjelovala je u raznim predstavama hrvatske i međunarodne produkcije. 2015. godine koreografira i izvodi solo kao reaktor u sklopu Break a leg TASK LAB-a na festivalu Platforma mladih koreografa.

2019. godine koreografira i izvodi plesnu predstavu “Transformers” s koautorom Marinom Lemićem, s kojom dobiva dvije strukovne nagrade UPUH-a i PULS-a za najbolju izvedbu i najbolju koreografiju.

U zadnjih osam godina radi kao pedagog u području suvremenog plesa, drži radionice te održava satove za profesionalne plesače.

Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Od jeseni 2018. radi kao umjetnička asistentica na odsjeku plesa pri ADU. 2019. godine postaje članica Studija za suvremeni ples.

Program “Mala škola suvremenog plesa” je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH, a rad plesne udruge “Tiramola” podržava Zaklada Kultura nova.

Program se realizira uz partnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split.

Cijena radionice je 220 kn. Prijave i rezervacija mjesta na: plesnaudrugatiramola@gmail.com ili broj telefona 091/796-9864.

Više informacija na FB eventu Mala škola suvremenog plesa 2022.

RSS 2.0 | trackback