Radionica: Svjesnost i pokret

Objavio admin, 04/01/2022, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Nastavlja se ciklus interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i prostoru s voditeljicom Natašom Pavlov. Sljedeća radionica će se održati u subotu, 08.01.2022. od 11 do 13 sati u Plavoj dvorani Doma mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Radi se kroz improvizaciju plesa i pokreta, uči se o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i plesu. Duša,tijelo i um zajedno kao cjelovitost u tijelu koje se kreće i pleše. Plesna improvizacija nudi niz vježbi za jačanje, upoznavanje pokretljivosti, otvaranje percepcije te kreiranje i snalaženje u novim situacijama.

Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu i dubini procesa rada. Svatko se izražava na svoj vlastiti način, rad je vrlo intuitivan i naslonjen na osobna unutarnja znanja.

Počinje se sa zagrijavanjem, ulaskom u tijelo, slijede otvaranje pokreta iz unutarnjih organa i stanja te osvještavanje komunikacije i odnosa s prostorom. Prostor koji se istražuje je također unutarnji i vanjski. Plesom se prolazi unutarnji mikrosvemir, radi sa važnim centrima u tijelu i tokovima energije uz buđenje organskog pokreta u beskonačnom polju kreacije.

Svaka radionica je drugačija od prethodne i bavi se novim istraživanjem.

Pristup polaznicima je individualan dok je rad univerzalan, radionica je istovremeno za početne i napredne plesače te za svakog kog zanima unutarnji i vanjski rad s pokretom, plesom i tijelom.

Radionice se održavaju u suradnji s Kolektivom Style Force -Split

Prijave i informacije: natasapavlov@hotmail.com

Nataša Pavlov je interdisciplinarna umjetnica, slikarica, istraživač, pedagog, plesačica te autorica brojnih izvedbi koje su orijentirane ka plesnoj i glazbenoj improvizaciji. Neke od autorskih izvedbi koje je radila su: Spektralni pomak, Selfmoving, Istraživanje pokreta, Varijacije bez ponavljanja, Introspekcija, Protok, Osjetljivost prostora itd. U području plesa počinje  sa suvremenim plesom te se postepeno sve više posvećuje svom vlastitom istraživanju kroz plesnu improvizaciju. Samostalno istražuje ples, pokret i unutarnji razvoj duše u različitim prirodnim ambijentima. Okrenuta je i radu sa samoiscjeljenjem i masažama. Sva svoja iskustva prenosi u različitim djelima i radionicama.

RSS 2.0 | trackback