Radionica tarot karata

Objavio Tonči, 03/04/2018, pod: EDUKACIJA, KLUB MLADIH KOCKA, QUEERANARCHIVE

U tri termina, 9.- 10. travnja, te još jednom po dogovoru, u Galeriji Kluba Kocka održava se radionica izrade tarot karata za lokalnu queer zajednicu i sve one koji se osjećaju drugačije.

Više od tri stoljeća duga je povijest tarot karata koje u svojim simbolima skrivaju tajne nastanka svijeta i vječnog života. Beskonačne mogućnosti interpretacije tih simbola stoljećima su pomagale ljudima da razumiju sebe i svijet koji ih okružuje. Tradicionalno povezivanje tarot karata s intuicijom, dijeljenjem znanja unutar zajednice, stvaranjem sigurnog prostora, mikro politikama, interkulturalnošću i nadilaženjem socijalnih klasa približilo je karte queer-feminističkoj umjetničkoj zajednici. qRADIONICE kolektiva queerANarchive priključuju se toj liniji te pozivaju sve zainteresirane na radionicu tarot karata. Izradom tarot karte po vlastitoj želji i mjeri sudionici radionice pridružit će se kolektivnom promišljanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Tako nastale karte pričaju priču o jednoj specifičnoj lokalnoj zajednici, te sudionicima i svima koji se susretnu s nastalim kartama pružaju mogućnost boljeg razumijevanja samog sebe.

Za izradu karata koristit će se kombinacije umjetničkih tehnika linoreza i crteža, a tematski se nadovezuje na temu Manifesta queera kroz koji kolektiv definira značenje queera u lokalnom kontekstu.

 

Prijave obavezne na linku.

 

Program radionica:

 

UVOD i OKVIR

ponedjeljak, 9. travnja 20 sati, Galerija, Klub Kocka, Dom mladih

Na prvoj radionici razgovarat će se o kontekstu tarot karata u queer zajednici, kartama koje sudionici žele izraditi te će se u tehnici linoreza pripremiti okvir same karte

 

CRTANJE KARTE

utorak, 10. travnja, 20 sati, Galerija, Klub Kocka, Dom mladih

Na drugoj radionici sudionici će u otisnutom okviru, karti, nacrtati njen sadržaj i odrediti simboličko značenje karte

 

ZAOSTATCI

termin će se naknadno dogovoriti po potrebi, Galerija, Klub Kocka, Dom mladih

Treća radionica namijenjena je završavanju karata i međusobnoj razmjeni znanja koje karte u sebi nose.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback