Rati i mir – introspekcije

Objavio Tonči, 20/12/2016, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, UZGON

U jednom potpuno novom izvedbenom prostoru unutar Doma mladih u četvrtak, 22. prosinca u 22 sata polaznici biomehaničkih radionica pod vodstvom Zvonimira Peranića izvest će jedan čin iz buduće predstave Rat i mir.

U jednom potpuno novom izvedbenom prostoru unutar Doma mladih (pristup kroz tehnički ulaz) u četvrtak u 22 sata vrijedni polaznici biomehaničkih radionica pod vodstvom Zvonimira Peranića izvest će jedan čin iz buduće predstave Rat i mir i pokazati vam vještine kojima su ovladali pohađajući radionice posljednjih osam mjeseci.

– Tolstoj gleda na rat kao na organsku samoodrživu živuću strukturu. Mogućnosti su jedna od priča kvantne fizike čija jednadžba sadrži sve moguće ishode. Mi smo danas u konstantnom stanju rata, a načini ratovanja su različiti. Vladajuće strukture su nas uspjele uvjeriti da su rat i mir jedno, objašnjavaju Cokarić i Peranić skicu čina iz predstave koju će Splićani moći vidjeti u četvrtak. Cijela predstava Rat i mir bit će izvedena sljedeće godine.

Rat i mir – introspekcije moći će vidjeti samo 30 gledatelja. Glumaca je pet, svi su polaznici biomehaničkih radionica, neki od njih su profesionalni glumci, neki su izvedbeni umjetnici a ima i onih kojima će ovo biti prvo pojavljivanje pred publikom.

Karta za ovu predstavu iznosi 500 kuna, a oni koji žele vidjeti predstavu a nemjau 500 kuna mogu se javiti Hrvoju Cokariću na broj mobitela – 0959053879.

Predstava, ili biomehanička skulptura, kako je nazivaju Peranić i Cokarić, nastala je u produkciji splitskog Fraktal Falus teatra, riječkog Teatra Rubikon i Platforme doma mladih – Split. Režija i koreografija je Peranićeva, a dramaturgiju i oblikovanje svjetla radio je zajedno Cokarićem. Cokarićeva je i glazba. Izvođači, autori pokreta su Marin Tudor, Miljena Roje, Mia Perić, Nata Pavlov i Franjo Đaković. Kostimografkinja je Nevena Cokarić Brstilo, dijaprojekcija Marina Tudora a frizure i šminka djelo su Studia X.  Organizator i inspicijent je Marin Mrkogača, voditelj pozornice: Duje Šimunić, voditeljica svjetla Lucija Bernardić, voditelj tona Marin Abramov, voditeljica krojačke radionice i fundusa Nikolina Ježić Santini, snimatelj Jure Knezović,  scenski tehničari Tonči Krančević Batalić i Igor Mušić.

Projekt su potpomogli Grad Split, Nacionalna zakladad za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka, Kino klub Split, a u u realizaciji produkcije  pomogli su Getto klub i HRAM.

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback