Samo prozor

U nedjelju, 15. svibnja u16 sati održava se prva radionica s talijanskim umjetnikom i aktivistom u galeriji Praktika. Radionice će rezultirati performansom predviđenim za 20. svibnja.

Kroz rezidencijalni program u organizaciji queerANarchive-a, talijanski queer umjetnik i borac za ljudska prava Andrea Giuliano održat će radionicu s lokalnim umjetnicima i aktivistima. Polazeći od postavke da društveni pritisak, samoća i prezir prema samom sebi mogu biti uistinu destruktivni, cilj ove radionice je propitati normativnost i razotkriti daleko dosežnu štetu koju ona može nanijeti osobnim identitetima pojedinaca. Obrađujući fragmente monodrame Samuela Becketta Zibanka osjećaji i iskustvo sudionika ugradit će se u finalni rezultat radionice – video – teatar performans naziva Samo prozor.
Kao umjetnik Andrea smatra da je queer umjetnost način da se začara, zabavi i informira. On dovodi u pitanje rodne uloge, društvena očekivanja i autoritete. Andrea organizira alternativne queer partije i ponekad se na njima pojavljuje kao Sissy Strapon, “dekonstruirana” i očajna zabavljačica koja se pokušava nositi s vlastitim padom.
Kao aktivist koji se bori za ljudska prava Andrea je žrtva homofobnih, religijskih i političkih zločina iz mržnje koji uključuju uhođenja, prijetnje smrču, fizičke napade i raspisanu nagradu za njegovu glavu, koja su se događala dok je živio u Mađarskoj. Također je suosnivač kamper vozila Puffi To The Rescue koje raznosi vodu, hranu, wifi, informacije i ljubav izbjeglicama u južnoj Europi.

Program:
radionice:
15. – 20. svibnja 2016.
video – teatar performans:
20. svibnja 2016. u 20 sati

Informacije i prijave na radionicu:
queeranarchive@gmail.com

Program se odvija u sklopu Platformata, festivala nezavisne kulture i kulture mladih.
Partneri: Kino klub Split, Koalicija udruga mladih
Donatori: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split
Zahvale: PDM, MKC

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback