SOLO BUT NOT ALONE: Francesca Mari – Tangle…in the womb of a juggler

Objavio admin, 14/09/2022, pod: CIRKUS KOLEKTIV, IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA

Cirkus Kolektiv kroz ovogodišnji peti Ciklus predstava suvremenog cirkusa, u rujnu dovodi talijansku žonglersku predstavu Francesce Mari: “Tangle…in the womb of a juggler”.

kad: subota 24.9. u 18:30
gdje: Mala scena Doma mladih (Ulica slobode 28, Split)
trajanje: 50 minuta
uzrast: 7+

cijena ulaznice: 40 kn
Za djecu, učenike i studente besplatno.
Ulaznice će biti dostupne na ulazu prije početka predstave, nije potrebna rezervacija mjesta.

O PREDSTAVI:
U atmosferi apstraktnog sna, nova predstava Francesce Mari istražuje pokret inspiriran mitologijom Tongea, ženstvenošću i žongliranjem. Rad je oda tradicionalnoj kulturi koja spaja žene i neizrecivu radost jednostavnog čina bacanja i hvatanja predmeta. Predstava je inspirirana igrom haiko sa otoka Tonge u kojoj mlade žene kroz ples i igru ​​bacaju u zrak loptaste plodove voća tui-tui. Kroz žonglersku praksu i haiko, koristeći ples, manipulaciju objektima i antipod žongliranje, Francesca stavlja u fokus ženstvenost, kao i sve ono što povezuje žene iz različitih kultura.

BIOGRAFIJA:
Francesca Mari, žonglerka je i ulična izvođačica s desetogodišnjim iskustvom. Osim izvođenja svojih predstava, nastupa diljem svijeta sa svjetski priznatim cirkuskim kompanijama, redateljima i koreografima. Francesca crpi inspiraciju iz osobnog iskustva, izučavajući pokret kroz rad sa mnogim predavačima u najrazličitijim okruženjima, kako bi svoj rad učinila što osobnijim i inovativnijim.
Ciklus predstava suvremenog cirkusa je program koji se provodi od 2018. U Domu mladih s ciljem stvaranja kontinuiranog programa distribucije cirkuskih predstava u Splitu. Program je financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.
Solo but not alone je međunarodni partnerski projekt za talijanske umjetnike suvremenog cirkusa koji trenutno stvaraju samostalne predstave. Glavni cilj projekta je osnaživanje talijanske umjetnosti u inozemstvu podupiranjem produkcije i distribucije odabranih umjetnika u europskom kontekstu. Partneri na projektu su Quattrox4 (nositelj projekta), Circo all’inCirca, Dinamico Festival i MagdaClan.

RSS 2.0 | trackback