Što kandidati_inje za gradonačelnika_icu planiraju za kulturu?

Objavio Tonči, 07/04/2017, pod: PLATFORMA DOMA MLADIH, TRIBINA

Javna tribina s kandidatima za gradonačelnicu_gradonačelnika Grada Splita održat će se u utorak, 11. travnja 2017. s početkom u 18 sati u Galeriji umjetnina. Tribinu organiziraju Udruga Kurs i Platforma doma mladih s ciljem rasvjetljavanja pozicije kulture u političkim programima kandidatkinja_kandidata.

Danas se kulturna scena suočava s nizom izazova, a nedostatak financijske podrške, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu, manjak publike, nedovršena kulturna strategija, pitanje tržišnog potencijala i ekonomske isplativosti kulture te odnos kulture i turizma samo su neka od njih. Što je s ulogom kulture u obrazovanju mladih? Koliko je kultura relevantna u društvenom i političkom životu grada Splita?

U dijalogu s kandidatima_kinjama, ali i zainteresiranim dionicima kulturne scene i građanima_kama pokušat ćemo odgovoriti na neka od navedenih pitanja i dati odgovore kako bi kultura i umjetnost našli mjesto u programima kandidatkinja i kandidata.

Na početku tribine svaki od kandidata_kinja predstavit će u 3 minute svoj program za kulturu nakon čega će im biti postavljena pitanja iz područja: institucionalna i izvaninstitucionalna kultura, infrastruktura i financiranje kulture.

Poziv je upućen svim kandidatima_kinjama, a sudjelovanje su potvrdili_e: Ivo Baldasar (Splitska stranka), Aida Batarelo (SDP), Mirna Kovačić (HSS), Andro Krstulović Opara (HDZ), Dragan Markovina (Nova ljevica), Robert Pauletić (Most), Marijana Puljak (Pametno), Marin Spetić (Nezavisna lista Dišpet).

Tribinu će moderirati Blanka Čop, koordinatorica Platforme Doma mladih i dr. Alida Bremer, hrvatska književnica, prevoditeljica, urednica te promotorica hrvatske književnosti na njemačkom govornom području.

Predviđeno trajanje tribine je 2 sata. Tribina će se snimati.

Nakon tribine, u kafiću  organiziran je „ Party za kulturu“ koji će voditi Damir Duplančić (Dj Dupli) popularni splitski autor kultne radio emisije i istoimene knjige „Izgubljena generacija“.

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback