“Tumult”: prezentacija rada u nastajanju

Objavio admin, 08/11/2021, pod: CIRKUS KOLEKTIV, IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA

U subotu 13. studenoga 2021., s početkom u 19:30h, na Maloj sceni Doma mladih Split održat će se posljednja izvedba u nizu u sklopu programa Collaboration laboratory for interdisciplinary practices. Riječ je o prezentaciji rada u nastajanju naziva Tumult u kojoj imate priliku pogledati čak troje hodača na žici istovremeno.

Troje umjetnika koji su ograničeni hodanjem na jednoj žici. Koraci jednog postaju koraci ostalih.

Kolektiv preispituje i redefinira različite načine istovremenog surađivanja i kreiranja izvedbe na jednoj žici. Fragilan i ograničen prostor žice postaje pokretno tlo s nepredvidljivim okolnostima. Autori se susreću s izazovom zajedničkog rada i održavanja balansa u situaciji gdje svaki pokret jednog može poremetiti balans drugog sudionika.

Pronalaženje načina kako si međusobno pomoći, kako ne biti teret drugome, kako surađivati i kako si međusobno vjerovati u ovako definiranim uvjetima su teme koje se prispituju u ovom kompaktom prostoru za izvedbu i istraživanje. Izlaz za nuždu je isključivo pad.

Smanjivanjem prostora izvedbe i minimalističkim pristupom scenografiji pojačava se naglasak na prisutnost i interakciju umjetnika, a trenje koje se stvara prikazuje se bojama koje bilježi tragove odnosa i iskustava. Prvo isprobavanje je prazno platno koje treba istražiti.

Ulaz je slobodan.

__
Rezidencija se provodi u sklopu programa Collaboration laboratory for interdisciplinary practices, regionalnog partnerskog projekta u kojem sudjeluju organizacije Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse (Split), Cirkorama (Zagreb), Tuzla live (Tuzla, BIH) i Anazitites Theatrou (Thessaloniki, Grčka).

Collaboration laboratory for interdisciplinary practices je dio cjelogodišnjeg Artist in residence programa koji provodi udruga Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse.

Program se provodi uz financijsku podršku Teatroskopa (South-Eastern European Network for Performing Arts), Zaklade kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i Acción Cultural Española AC/E.

RSS 2.0 | trackback