Za Valentinovo pogledajte film o klaunskoj umjetnosti

Objavio Tonči, 03/02/2018, pod: FILM, POZITIVNA SILA

U sklopu programa Kino Cirkus ROOM 100 14. veljače s početkom u 20 sati prikazuje francuski film “Tout Va Bien” u Kinoteci Zlatna vrata.

U 2018. godini Cirkuska srijeda mijenja svoj naziv i postaje Kino Cirkus! Projekcije ostaju u Kinoteci Zlatna vrata, ali neće više biti samo srijedom. Doduše, ova prva je. :)

“Tout Va Bien” francuski je dokumentarni film o klaunskoj umjetnosti.
Film prati 14 umjetnika u profesionalnoj školi za klaunsku umjetnost i fizičko kazalište “Le Samovar” u gradu Bagnoletu.
Ovih 10 umjetnica i 4 umjetnika odlučili su se kroz dvije godine
profesionalne edukacije preuzeti izvedbene rizike na sebe, suočiti se s vlastitim strahovima i predrasudama i pronaći istinskog klauna u sebi koji miješa osjećaje veselja i zabave i začudnosti i negrapnosti. Kroz njihovu evoluciju i svijest o vlastitim klaunima, mi postepeno otkrivamo obrise i dubinu ove popularne umjetnosti, sada možda više potrebne društvu nego ikada.

Film se prikazuje na francuskom jeziku, s engleskim podnaslovima.
Ulaz je besplatan!

Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Projekt je ostvaren u suradnji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.
Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback