“Vanitas” Tomislava Margana

Objavio admin, 08/04/2019, pod: IZLOŽBA, KLUB ZONA

U ciklusu izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu” Tomislav Margan predstavlja se serijom radova inspiriranih kubizmom i izvedenih u tehnici akrila na platnu i papiru. Izložba “Vanitas” otvorit će se u utorak, 9. travnja, u 19 sati u Klubu Zona (Jerina 1, Šperun) i bit će otvorena dva tjedna. – Ono što Margan radi u […]

U ciklusu izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu” Tomislav Margan predstavlja se serijom radova inspiriranih kubizmom i izvedenih u tehnici akrila na platnu i papiru. Izložba “Vanitas” otvorit će se u utorak, 9. travnja, u 19 sati u Klubu Zona (Jerina 1, Šperun) i bit će otvorena dva tjedna.

– Ono što Margan radi u ciklusu slika “Vanitas” direktno se sudara s karakteristikama ikona i, postavljajući svakodnevne uporabne predmete u kontekst ikone, uzdiže ih na razinu svetosti vjerskih ličnosti. Ne samo da mijenja motive ikona, već ih i stilski preobražava: koristi se kubizmom kako bi svakodnevne predmete razložio na geometrijske oblike te ih tada ponovno spojio u cjelinu – napisala je u katalogu izložbe povjesničarka umjetnosti Katarina Duplančić.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback