Zračne akrobacije s Vladimirom Ježićem

Objavio Tonči, 19/08/2016, pod: EDUKACIJA, MALA SCENA

Otvorene su prijave za radionice svile i trapeza te istraživačke radionice za zračne umjetnike u organizaciji Kam Hrama. Radionice se održavaju od 26. do 28. kolovoza.

U prostorima Kam Hram-a će se 26.-28. kolovoza održati trodevna radionica zračnih akrobacija s hrvatskim cirkuskim umjetnikom Vladimirom Ježićem. Riječ je o cjelodnevnom programu u kojem će Vladimir poučavati tehnike zračnih akrobacija na trapezu i svili, uključujući rad na pokretu i improvizaciji. Voditelj radionica diplomirao je likovnu pedagogiju, smjer slikarstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2012. godine. Pored likovih umjetnosti bavi se i izvedbenim umjetnostima; suvremenim plesom i cirkuskim umjetnostima. Akrobacijama na svili i trapezu te žongliranjem, točnije poi-jem, bavi se od 2009. godine. Završio profesionalnu školu za suvremeni cirkus Cirko Vertigo 2015. godine u Torinu gdje se specijalizirao za statični trapez. Trenutačno živi u Torinu gdje radi kao izvođač i pedagog u školi Cirko Vertigo.

PROGRAM:


26. i 27. kolovoza – Radionica svila i trapez


Program radionice podijeljen je na tri glavna dijela; zagrijavanje i opću fizičku pripremu, specifičnu fizičku pripremu na zračnoj tkanini te rad na samoj tehnici koja uključuje statične i dinamične elemente.

Trapez – basic/intermediate
Radionica je namijenjena onima koji žele nadopuniti i usavršiti već postojeće znanje i vještinu na trapezu i onima koji se bave nekom drugom zračnom disciplinom (aerial hoop, tkanina, uže i slično) te se ovom prilikom žele okušati u novoj disciplini. Nivo radionice je basic/intermediate, što podrazumjeva da su polaznici prethodno savladali barem osnove jedne ili više zračnih disciplina.
*Poželjno je da na radionicu donesete jedan par sportskih čarapa koje vam neće biti žao odrezati kako bismo izradili štinike za gležnjeve ili ruke ako bude potrebno.

Svila – basic/intermediate
Radionica je namijenjena onima koji tek počinju kao i onima koji već vladaju osnovama tehnike na zračnoj tkanini te svoju vještinu žele dovesti na viši nivo, nadopuniti i usavršiti već postojeće znanje i vještinu.

28. kolovoza – Kreativna/istraživačka radionica za zračne umjetnike


Radionica za one koji vladaju zračnim disciplinama te svojoj vještini žele dodati kvalitetu izvedbe, kao i onima koji vlastiti umjetnički izričaj žele upotpuniti, nadograditi ili jednostavno žele istraživati i eksperimantirati u potrazi za novim oblicima i mogućnostima umjetničkog izražaja. Radionica kroz različite improvizacijske tehnike obuhvaća rad na izražajnosti tijela, kvaliteti pokreta, odnosu tijela prema rekvizitu, prostoru, glazbi, publici i ostalim elementima koji mogu utjecati na izvedbu.
*Poželjno je da na radionicu donesete pribor za zapisivanje bilješki

Prijave na sljedeće termine radionica su otvorene za sve zainteresirane:
Petak 26.08. 09.00 – 12.00 h
Subota 27.08. 18.00 – 21.00 h
Nedjelja 28.08. 18.00 – 21.00 h

Radionica je predviđena za 12 polaznika, nakon toga se zatvaraju prijave.
Participacija za tri dana radionice 250 kn
Early birds (prijavljeni do 19.08.) – participacija za 3 dana 200 kn
Članovi Kam Hram-a – participacija za 3 dana 200 kn
Participacija za 1 dan radionice 100 kn

Prijavite se s osobnim podatcima na mail kamhram@gmail.com ili u inbox putem Facebook stranice.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback