Zračne radionice u Hramu – trapez i ring

Objavio Tonči, 19/05/2017, pod: EDUKACIJA, MALA SCENA

U sklopu programa Ciklus zračnih radionica u Hramu će se 26. i 27. svibnja 2017. održati dvodevna radionica Zračne instalacije i figure – trapez i ring – radionica zračnih vještina s Jadrankom Žinić Mijatović.

Zračne instalacije i figure – trapez i ring – radionica zračnih vještina s Jadrankom Žinić Mijatović namjenjena je svima od 15 godina nadalje koji žele otkriti ili usavršiti vještinu akrobacija na trapezu i ringu.

Proučavati će se razne tehnike penjanja, upotreba dinamike i razvijanje ravnoteže kao baze, nakon čega će se usvojene vještine primjeniti na figure u zraku.

Ovisno o grupnoj dinamici raditi će se na istraživaju i kreaciji u zraku.

Jedan termin radionice je podijeljen na tri segmenta:
– uvodno zagrijavanje sastavljeno od vježbi fleksibilnosti i snage
-upoznavanje, demonstracija i uvježbavanje tehnike
– istezanje

JADRANKA ŽINIĆ MIJATOVIĆ (CIRKORAMA, Hr)

U svijet cirkusa uvukla ju je ulica i žongliranje vatrom prije skoro 16 godina. 2002.godine upoznaje akrobalans, akrobatsku tkaninu (svilu) i trapez, a četiri godine kasnije i zračni prsten (ring).
2014. godine zračnim rekvizitima koje proučava pridružuje se i uže. Znanje stječe uglavnom na intenzivnim radionicama gostujućih cirkuskih umjetnica /ka puput: Eva Ordonez (Arg), Sarah Bebe Holmes (SAD), Nadine O’Garra (Fr), Marie Mercadal (Fr), Carola Aramburu (Arg), Vladimir Ježić (Cro), Anabelle Lares (Fr), German Caro Larsen (Ch), Jorge Albuerne (Esp)…

Sve te „zračne igrarije“ u potpunosti preuzimaju kontrolu nad njenim životom, te se više manje umjetnički usmjerava na zračne performanse i podučavanje zračnih akrobacija. Od 2015. godine kroz Cirkobalkana platformu sudjeluje u edukaciji iz cirkuske pedagogije.

2008. godine s nekolicinom kolega/ica osniva udrugu Cirkorama.

Iza sebe ima niz akrobatskih, žonglerskih i klaunskih radionica, nastupa na niz pretežno uličnih festivala, umjetničkih suradnji s inozemnim i domaćim cirkuskim umjetnicima/ama na cirkuskim projektima, cabaret-ima i predstavama.

Autorica je cirkuske predstave koja se bazira na zračnim akrobacijama: Danse Macabre –pokušaj vertikalnog povratka.

Prijave na sljedeće termine radionica su otvorene za sve zainteresirane:

petak 26.05. od 18.00 do 21.00 h
subota 27.05. od 18.00 do 21.00 h

Radionica je predviđena za 12 polaznika, a nakon toga se zatvaraju prijave.

Participacija za dva dana radionice: 280,00 kn
*za članove Kam Hrama: 260,00 kn
Participacija za 1 dan radionice: 140 kn

Prijavite se s osobnim podacima na mail kamhram@gmail.com ili u inbox putem facebook stranice, a vaše mjesto na radionici je potrebno rezervirati uplatom akontacije u iznosu od 100 kuna.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback