Dizajn za inkluzivnost – radionice aktivističkog plakata

Objavio admin, 01/10/2023, pod: DRUŽENJE, EDUKACIJA, QUEERANARCHIVE, REDAKCIJA

Želite izraditi aktivistički plakat koji će netko na ulici zamijetiti, i još važnije, shvatiti poruku?  Onda dođite na radionicu aktivističkog plakata pod vodstvom dizajnerice Ene Jurov.

Na dvije radionice, koje LGBT centar Split organizira 9. i 10. listopada 2023. u Redakciji, u podrumu Doma mladih, bavit ćete se dizajnom plakata te njegovom izradom u tehnici sitotiska.

U ponedjeljak, 9. listopada upoznat ćete se s primjerima plakata za različite aktivističke pokrete, a zatim kroz skice i razgovor pokušati odgovoriti na sljedeća pitanja:

Što je bitno u poruci koju želimo poslati, a što je suvišno? Kako je što više pojednostaviti, a da ostane jasna? Razmisliti o odnosu teksta i slike, što je potrebno više naglasiti? Kojim bojama ćemo privući ljude na ulici da pogledaju plakat? Bi i htjeli ovaj plakat imati na zidu u dnevnoj sobi?

Na kraju dana, nakon skiciranja i razgovora, zajedno ćemo izradit plakat koji ćemo idućeg dana tiskat.

U utorak, 10. listopada otiskuje se plakat u tehnici sitotiska. Tu ćete u suradnji s timom iz Tiskare proći osnove pripreme sita za tisak, te ćete zajednički otisnuti aktivistički plakat koji ste izradili prethodnog dana.

Ena Jurov je dizajnerica koja je studirala vizualne komunikacije u Zagrebu i Stockholmu. Fokus njenog rada je na dizajnu, aktivističkoj ilustraciji, stripovima, zinovima i DIY kulturi. Radionica je dio projekta SPOT (Spaces of Tolerance).

Besplatno i bez prijava, samo dođite!

SPOT projekt podržava Minority Rights Group Europe i PILnet, u okviru projekta MARIO financiranog iz programa Europske unije: Citizens, Equality, Rights and Values Programme. Projekt zajednički provode Culture Hub Croatia, QueerANarchive i Jutro.

Radionicu provodi kolektiv queerANarchive kroz programsku liniju qRADIONICE, sufinanciranu od strane Ministarstva kulture i medija i Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive podržava Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback