Izložba: Vladimir Novak_Ne/Ima(m) vremena

Objavio admin, 30/05/2020, pod: GALERIJA KLUBA KOCKA, GALERIJA PRAKTIKA, IZLOŽBA, MAVENA

4.lipnja s početkom u 20:30h u galeriji Kluba Kocka otvara se druga ovogodišnja izložba iz ciklusa NMG@PRAKTIKA naziva Ne/Ima(m) vremena nagrađivanog umjetnika mlađe generacije Vladimira Novaka.

Izložba će se moći pogledati od 4. do 11. lipnja radnim danom od 20 do 22 sata. Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na otvorenju!

“Radi se o instalacijama pomalo scenografskog karaktera koje se sastoje od željeznih konstrukcija, drvenih dasaka, papira i ostalih sirovih materijala ukomponiranima sa svjetlom i zvukom. Mračna atmosferičnost i industrial dojam kojom odišu ove instalacije u prostoru odražava se kroz odabir svjetlosnih efekata i audio pozadine. Konačno, u njih uklapa svoje dugogodišnje afinitete spram instrumentalne eksperimetnalne glazbe uživajući u procesu fragmentiranja i kolažiranja istih. Postavljanje preciznih okvira pri samom početku razrade ideje dopušta mu da se unutar njih prepusti polju potpune entropije. A taj, mogli bismo ga nazvati, kaotičan ali smislen proces vođen instinktom jest srž njegova radnog elana. Naglasak nije na završnom produktu već na samoj procesualnosti. Bez ograničavajućeg koncepta, neopterećen finalizacijom, intuitivno asemblira eklektične kompozicije uvijek spremne na daljnju improvizaciju.”

(iz predgovora izložbe)

Vladimir Novak diplomirao je kiparstvo 2017. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je Nagrade Goranske kiparske radionice u Lokvama na 13. Trijennalu hrvatskog kiparstva, HPB Grand Prix na 34. Salonu mladih – Panoptikon 2018. godine, te Rektorove nagrade za samostalni projekt 2015. godine. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi te boravio na rezidenciji Cité Internationale des Arts u Parizu. Radovi mu se nalaze u Fundusu ALU u Zagrebu i Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, privatnim kolekcijama te kao javne plastike u Vrsaru i Bjelovaru. Živi i radi u Zagrebu.

https://www.facebook.com/events/272119897305502/
http://mavena.hr/nmgpraktika-vladimir-novak-ne-imam-vremena/

NMG — Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Galeriji Praktika u Domu mladih u Splitu. Ovo je osma godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano više od četrdeset samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.

KUSTOSICA: Ivana Vukušić
KUSTOSICE PROGRAMA NMG: Natasha Kadin, Tina Vukasović Đaković, Ivana Vukušić
DIZAJN: Nikola Križanac
PRIJEVOD: Katarina Duplančić
POSTAV I DOKUMENTACIJA: Tihana Mandušić
SURADNICI NA PROJEKTU: Andrija Santro i Filip Kožulj
DONATORI: Ministarstvo kulture RH, Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija
Aktivnost je dio projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
MAVENU PODRŽAVA: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova
ZAHVALE: KUM, PDM, HULU, MKC

Oznake:

RSS 2.0 | trackback