DAN PO DAN – MLADI U KULTURI ONLINE

Platformi Doma mladih odobren je projekt Dan po dan – mladi u kulturi online, kojeg smo prijavili kroz poziv Ministarstva kulture i medija “Umjetnost i kultura online”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt ima za cilj kroz 5 različitih online programskih aktivnosti uključiti mlade do 25 godina u proces proizvodnje programa i proizvoda u kulturi.
Aktivnosti unutar projekta usmjerene su na razvoj socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i znanja mladih, a sadržajno su prilagođene interesima ciljne skupine. Uključivanjem mladih u umjetničke i kulturne aktivnosti putem inovativnih kanala i platformi potiče se interakcija i međusobna komunikacija sudionika te umjetničko stvaralaštvo kako bi mladi postali stvaratelji, kritičari i komentatori, a ne pasivni primatelji kulturne ponude.

Ukupna vrijednost projekta: 483 313, 20 kuna od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sufinanciranja osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna RH.
Vrijeme provedbe projekta: 24. 3. 2021. do 24. 3. 2022.
Kontakt osobe za više informacija:
Mira Ćurin, voditeljica projekta mira.curin@pdm.hr
Rino Ratković, koordinator projektnih aktivnosti, rino.ratkovic@pdm.hr
Stela Vukojević, voditeljica diskurzivnog programa, stelavukojevic@gmail.com

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr; www.strukturnifondovi.hr

Opis projekta:
Projekt Dan po dan – mladi u kulturi online obuhvatit će 60 sudionika do 25 godina kroz aktivnosti grupirane u 5 tematskih cjelina: CRTAj dan, STREMAj dan, DIGI dan, DIYaj dan, DANCEaj dan. Putem različitih aktivnosti sudionici će imati priliku educirati se o arhitekturi i dizajnu – CRTAj dan, upoznati se s konceptom radija u zajednici – STREMAj dan, raditi s novim tehnologijama – DIGI dan, razvijati kreativnost kroz osmišljavanje plakata – DIYaj dan, učiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova – DANCEaj dan. Aktivnosti će se provoditi u raznovrsnim formatima u online obliku poput: radionica, webinara, umjetničkih projekata, susreta s umjetnicima i virtualne stvarnosti.
Sadržaj i termine projektnih radionica možete pratiti na Facebook stranici.

Opći cilj projekta:
Poboljšati interaktivan i participativan pristup digitalnim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Time bi se doprinijelo socijalnom uključivanju mladih kroz razvoj socijalnih i kreativnih vještina, ali i izgradnji uključivog društva kao cjeline.

Specifični ciljevi projekta:
Priprema i provedba online umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje mladih do 25 godina. Očekivani rezultati odnose se na razvoj socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i znanja pripadnika ciljne skupine kroz korištenje različitih online kanala i platformi, kako bi mladi postali aktivni stvaratelji, kritičari i komentatori, a ne pasivni primatelji kulturne ponude.

Naziv projekta: Dan po dan – mladi u kulturi online
Korisnik: Platforma Doma mladih
Partneri: Multimedijalni kulturni centar, ustanova za organizaciju kulturnih događanja
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.