Dan po dan – mladi u kulturi online

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom provodi projekt Dan po dan – mladi u kulturi online namijenjen mladima do 25 godina. Tijekom godine dana u sklopu projekta organizirat će se čak 60 besplatnih online radionica podijeljenih u 5 tematskih linija:

DIYaj dan radionice gdje će sudionici naučiti dizajnirati i izraditi plakat za Split Pride. Provodi ih udruga Queeranarchive.

DANCEaj dan radionice na kojima će sudionici imati priliku naučiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova, kao što su: house dance, clubbing, jacking… Provodi ih Kolektiv Style Force.

S.A.I.N.T. dani postmodernog novomedijskog stvaralaštva integrirani je radionički program interdisciplinarne prirode. Radionice se oslanjaju na nove tehnologije i održive zelene prakse kombinirajući različite grane znanosti, umjetnosti i tehnologije uz eksperimentalan pristup i praktičan rad. Provodi ih UR Institut.

STREAMaj dan radionice koje će sudionike upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u studiju. Provodi ih KLFM radio u zajednici.

DIGI dan radionice na kojima će sudionici imati priliku osmisliti i izraditi vlastite animirane likove u računalnim igrama i upoznati se s 3D printanjem. Provodi ih studio L3D

Više informacija o radionicama u sklopu projekta možete pronaći na linku.

Planirani raspored programskih aktivnosti:
Svibanj: DANCEaj dan, DIYaj dan
Lipanj: DANCEaj dan i DIYaj dan
Srpanj: DIGI dan
Kolovoz: DIGI dan
Rujan: DIGI dan, DANCEaj dan
Listopad: DIGI dan, DANCEaj dan
Studeni: DIGI dan, DANCEaj dan
Prosinac: DANCEaj dan
Siječanj: STREAMaj dan
Veljača: STREAMaj dan, S.A.I.N.T. dani
Ožujak: S.A.I.N.T. dani

Termine i datume radionica možete pratiti na FB stranici Platforma Doma mladih ili na FB grupi Dan po dan – mladi u kulturi online.
Prijave na radionice zaprimaju se putem online obrasca.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta: 483 313, 20 kuna od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sufinanciranja osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna RH.

Vrijeme provedbe projekta: 24. 3. 2021. do 24. 3. 2022.

Kontakt osobe za više informacija:
Mira Ćurin, voditeljica projekta mira.curin@pdm.hr
Rino Ratković, koordinator projektnih aktivnosti, rino.ratkovic@pdm.hr
Stela Vukojević, voditeljica diskurzivnog programa, stelavukojevic@gmail.com
Tina Jozica Baričev, voditeljica diskurzivnog programa, tina.baricev@gmail.com

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr; www.strukturnifondovi.hr

Opis projekta:
Projekt Dan po dan – mladi u kulturi online obuhvatit će 60 sudionika do 25 godina kroz aktivnosti grupirane u 5 tematskih linija: S.A.I.N.T. dani, STREMAj dan, DIGI dan, DIYaj dan, DANCEaj dan. Provodit će se u raznovrsnim formatima u online obliku poput: radionica, webinara, umjetničkih projekata, susreta s umjetnicima i virtualne stvarnosti.

Opći cilj projekta:
Poboljšati interaktivan i participativan pristup digitalnim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Time bi se doprinijelo socijalnom uključivanju mladih kroz razvoj socijalnih i kreativnih vještina, ali i izgradnji uključivog društva kao cjeline.

Specifični ciljevi projekta:
Priprema i provedba online umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje mladih do 25 godina. Očekivani rezultati odnose se na razvoj socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i znanja pripadnika ciljne skupine kroz korištenje različitih online kanala i platformi, kako bi mladi postali aktivni stvaratelji, kritičari i komentatori, a ne pasivni primatelji kulturne ponude.

Naziv projekta: Dan po dan – mladi u kulturi online
Korisnik: Platforma Doma mladih
Partneri: Multimedijalni kulturni centar, ustanova za organizaciju kulturnih događanja
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.