TIRAMOLA

Cilj Plesne udruge Tiramola je promicanja rasta i razvoja suvremenog plesa za djecu i mlade, unapređenje plesa kao umjetničkog izričaja, te poticanje kreativnog izražavanja od najranije dobi. Plesna udruga Tiramola u svom djelovanju orijentirana je na edukaciju na području suvremenog plesa i pokreta, te na produkciju i distribuciju plesno-kazališnih projekata.

Kroz treninge suvremenog plesa za predškolce, osnovnoškolce, te početni i napredni suvremeni za mlade i odrasle educiraju članove i stvaraju kreatore umjetnosti i konzumente za djela suvremene plesne umjetnosti. Edukacija vodi produkciji plesne predstave.
Produkcijom svojih predstava žele utjecati na razvoj stabilnih i kvalitetnih preduvjeta za razvoj umjetničkih programa, te potaknuti umrežavanje nezavisnih aktera na kulturnoj sceni kroz razmjenu i suradnju. Cilj je stvoriti publiku i konzumente za suvremenu plesnu umjetnost kroz kvalitetne programe i edukaciju.

Njihova misija je Split učiniti važnim centrom na karti suvremenog plesa.

Djeluju na Maloj sceni Doma mladih Split.
Voditeljice: Nikolina Dolfić i Lucija Zalović

Djelatnosti Udruge su:
– okupljanje djece i mladeži koji se žele baviti suvremenim plesom,
– poticanje razvoja motoričkih i fizičkih funkcija kod djece i mladeži kroz ples,
– poticanje razvoja mašte i stvaralaštva kod djece i mladeži,
– razvijanje osjećaja za glazbu i ritam kod djece i mladeži,
– organiziranje javnih događanja sukladno ciljevima Udruge,
– organziranje radionica za plesne pedagoge, roditelje i djecu,
– sudjelovanje na domaćim i međunarodnim natjecanjima, festivalima, skupovima, seminarima i radionicama koji su u vezi s ciljevima i djelatnostima Udruge, sukladno posebnim propisima,
– suradnja sa drugim istovrsnim udrugama i organizacijama u zemlji i inozemstvu, te onim organizacijama koje podupiru rad Udruge.

KONTAKT: n.dolfic@gmail.com

WEB: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola