Kako raspoznat informaciju od propagande?

Objavio Tonči, 16/04/2016, pod: EDUKACIJA, INFO ZONA

Info zona najavljuje radionicu o jezičnoj manipulaciji koja će se održati u periodu od 20. do 22. travnja. Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti kako kritički pristupati informacijama.

Uskoro se zatvaraju prijave za radionicu o jezičnoj manipulaciji koja će se održati u Info zoni u periodu od 20. do 22. travnja, u terminima od 18 do 19:30. Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti kako kritički pristupati informacijama i raspoznati informaciju od propagande.

Bez jezika međusobno bismo se puno teže sporazumijevali i surađivali, no često nismo ni svjesni da smo izloženi manipulaciji jezikom. Isticanje nacionalnosti sportaša zbog vezivanja njihova osobnog uspjeha uz uspjeh nacije, upotreba nestandardne terminologije s ciljem skrivanja neke teme od kritike šire javnosti, kao i subjektivno dodjeljivanje uloga žrtve i agresora u izvještavanju o oružanom sukobu tek su neki primjer jezične manipulacije s kojom se susrećemo gotovo svakodnevno. Sudionici radionice će se u teorijskom i praktičnom radu educirati kako prepoznati mistifikaciju u jeziku i jezične manipulacije.

– Radionica je namijenjena studentima filologije, lingvistike, sociologije i novinarstva, ali i svim drugima zainteresiranima koji žele naučiti kako kritički pristupati informacijama i raspoznati informaciju od propagande – poručuje lingvistica Ana Marković koja će radionicu voditi u suradnji sa sociologinjom Blankom Čop.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijavnica je dostupna na klub.infozona.hr.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback