Merge in motion – radionica suvremenog plesa s Rinom Kotur

Objavio admin, 11/04/2019, pod: DOM MLADIH, EDUKACIJA, IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA, TIRAMOLA

Plesna udruga “Tiramola”poziva vas na radionicu suvremenog plesa (13.-14.4.2019., Mala scena, Dom mladih Split), koju će voditi Rina Kotur, u sklopu Merge in motion platforme.

Radionica: Razvoj plesnog vokabulara

Kvalitete pokreta možemo promatrati kroz analizu samog kretanja, tijelom u pokretu možemo pratiti kinestetičke doživljaje, te ih pustiti da otvaraju put emotivnog izričaja. Kombinacijom analitičkog pristupa i rada sa doživljajima, svi polaznici proširuju vokabular pokreta s kojim barataju. Smjer radionice osmišljen je prema dolasku do osobnih tema koje će se artikulirati putem. Proći ćemo kroz par metoda individualnog i grupnog procesa stvaranja plesnog materijala sa ciljem izvedbenog iskustva kako plesni materijal dobiva na značaju ako ima uporište u osobnom iskustvu.

Rina Kotur rođena je u Zagrebu 1981. Završila je plesnu školu „Ane Maletić“ u Zagrebu, a potom se vaninstitucionalno obrazuje kroz Nomad Dance Academy, Balkansku Platformu za suvremeni ples te radionice Eks-scene i HUPSUP-a.
Radi kao vanjska suradnica, plesna pedagoginja u Pučkom otvorenom učilištu i predaje predmet: Metodika odgojnog plesa, Program za odrasle (od 2013.), zatim kao plesna pedagoginja u Zagrebačkom plesnom centru – osmišljavanje programa Usavršavanja za voditelje plesnih tehnika i Rekreativni satovi za odrasle (od 2006.). Kao nastavnica u srednjoj plesnoj školi, Umjetnička škola Franje Lučića, Velika Gorica radila je od 2009. do 2018.
Iza sebe ima 5 samostalnih autorsko-koreografskih radova (2005.-2016.) i 12 godina izvođačkog rada na profesionalnoj sceni suvremenog plesa u Zagrebu (2003.-2015.god.)

Trajanje radionice: 7 sati
Sub, 13.4.2019., 18-21h
Ned, 14.4.2019., 10-14h

Cijena radionice: 200 kn (jedan dan 100 kn)

Prijave na plesnaudrugatiramola@gmail.com

 

Merge in motion je platforma koju je pokrenula plesna udruga “Tiramola”. Platforma služi za educiranje plesača, plesnih pedagoga, koreografa , performera, glumaca i ostalih umjetnika, te zainteresiranih pojedinaca bez obzira na prethodno plesno iskustvo za usavršavanje i učenje na polju suvremenog plesa i pokreta kroz radionice koje vode hrvatski i inozemni umjetnici. 

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback