Novi projekt Platforme Doma mladih

Objavio admin, 05/05/2021, pod: MKC, NOVOSTI, PLATFORMA DOMA MLADIH

Pridružite nam se 6. svibnja (četvrtak) u 11 sati putem Facebook i Instagram live streaminga na predstavljanju novog projekta Dan po Dan – mladi u kulturi online. Projekt je namijenjen mladima do 25 godina koji će imati priliku u sklopu projekta educirati se o arhitekturi i dizajnu, razvijati kreativnost kroz osmišljavanje plakata, učiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova, upoznati se s konceptom radija u zajednici te raditi s novim tehnologijama (3D animacije).

Krenuo je novi projekt Platforme Doma mladih u partnerstvu s Multimedijalnim kulturnim centrom naziva Dan po dan – mladi u kulturi online. Projekt će se u potpunosti provoditi online, a namijenjen je mladima do 25 godina. Tijekom godine dana organizirat će se besplatne online radionice na kojima će se mladi educirati o arhitekturi i dizajnu, upoznati se s konceptom radija u zajednici, raditi s novim tehnologijama (3D animacije), razvijati kreativnost kroz osmišljavanje plakata te učiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova. Radionice će biti podijeljene u 5 tematski povezanih programskih cjelina: CRTAj dan, STREMAj dan, DIGI dan, DIYaj dan, DANCEaj dan. Nakon odrađenih radionica sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Nositelj projekta je Platforma Doma mladih, a ostvaren je kroz poziv Ministarstva kulture i medija “Umjetnost i kultura online”, sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija iz državnog proračuna RH.

Predstavnici Platforme Doma mladih putem Facebook i Instagram live streaminga detaljno će predstaviti svaku od 5 programskih linija projekta, objasniti proces prijave na radionice i odgovoriti na sva vaša pitanja koja ćete moći postaviti putem Facebook i Instagram chata.

Aktivnosti u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online:

DIYaj dan – sudionici će se upoznati s izradom dizajna za plakat i kroz praktični rad naučeno primijeniti u izradi plakata za Splitski pride. Osim toga naučit će kako otisnuti plakat u sitotisku. DIYaj dan aktivnost sastoji se od 3 radionice, a provodi ih Kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture – queerANarchive. Prva radionica kreće 18. svibnja.

DANCEaj dan – sudjelovanjem na radionicama u sklopu DANCEaj dana sudionici će naučiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova koje će nakon odrađenih radionica moći primijeniti u osmišljavanju vlastite koreografije. Radionice će se održati preko online platforme Zoom, a provodi ih Kolektiv Style Force – udruga za kulturu i novoscenski pokret. Prva radionica održat će se 15. svibnja.

CRTAj dan – sudionici radionica imat će priliku učiti o arhitekturi i dizajnu te se upoznati s dizajnerskim digitalnim alatima kroz rad i mentorstvo renomiranih autora iz tog područja. Fokus radionica bit će na projektima koji se bave temom revitalizacije, reciklaže i regeneracije. CRTAj dan obuhvaća 7 jednodnevnih webinara u trajanju od 2 sata koje će provoditi Platforma 9.81 – institut za istraživanja u arhitekturi.

STREAMaj dan – sudionici radionica upoznat će se s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u radijskom studiju, steći teorijske osnove i producirati sadržaj koji će biti uživo emitiran na radiju KLFM. STREAMaj dan sastoji se od 3 modula radionica (teorijska znanja, priprema emisija, jinglovi) u trajanju od 12 dana, a provoditi će ih KLFM radio u zajednici.

DIGI dan – sudionici ovih radionica imat će priliku upoznati se s temama 3D printanja, digitalne skulpture, kako koristiti tehniku animacije u računalnim igrama i kako funkcionira proširena stvarnost. Sudionici će korištenjem inovativnih pristupa i software-a dobiti nova znanja i vještine te osmisliti vlastita umjetnička djela u digitalnom mediju, koja će biti javno prezentirana. Radionice će se odvijati kroz 18 dana pod vodstvom Milivoja Popovića.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback