Novi projekt Platforme Doma mladih

Objavio admin, 05/05/2021, pod: MKC, novosti, PLATFORMA DOMA MLADIH

Pridružite nam se 6. svibnja (četvrtak) u 11 sati putem Facebook i Instagram live streaminga na predstavljanju novog projekta Dan po Dan – mladi u kulturi online. Projekt je namijenjen mladima do 25 godina koji će imati priliku u sklopu projekta educirati se o arhitekturi i dizajnu, razvijati kreativnost kroz osmišljavanje plakata, učiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova, upoznati se s konceptom radija u zajednici te raditi s novim tehnologijama (3D animacije).

Krenuo je novi projekt Platforme Doma mladih u partnerstvu s Multimedijalnim kulturnim centrom naziva Dan po dan – mladi u kulturi online. Projekt će se u potpunosti provoditi online, a namijenjen je mladima do 25 godina. Tijekom godine dana organizirat će se besplatne online radionice na kojima će se mladi educirati o arhitekturi i dizajnu, upoznati se s konceptom radija u zajednici, raditi s novim tehnologijama (3D animacije), razvijati kreativnost kroz osmišljavanje plakata te učiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova. Radionice će biti podijeljene u 5 tematski povezanih programskih cjelina: CRTAj dan, STREMAj dan, DIGI dan, DIYaj dan, DANCEaj dan. Nakon odrađenih radionica sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Nositelj projekta je Platforma Doma mladih, a ostvaren je kroz poziv Ministarstva kulture i medija “Umjetnost i kultura online”, sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Predstavnici Platforme Doma mladih putem Facebook i Instagram live streaminga detaljno će predstaviti svaku od 5 programskih linija projekta, objasniti proces prijave na radionice i odgovoriti na sva vaša pitanja koja ćete moći postaviti putem Facebook i Instagram chata.

Aktivnosti u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online:

DIYaj dan – sudionici će se upoznati s izradom dizajna za plakat i kroz praktični rad naučeno primijeniti u izradi plakata za Splitski pride. Osim toga naučit će kako otisnuti plakat u sitotisku. DIYaj dan aktivnost sastoji se od 3 radionice, a provodi ih Kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture – queerANarchive. Prva radionica kreće 18. svibnja.

DANCEaj dan – sudjelovanjem na radionicama u sklopu DANCEaj dana sudionici će naučiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova koje će nakon odrađenih radionica moći primijeniti u osmišljavanju vlastite koreografije. Radionice će se održati preko online platforme Zoom, a provodi ih Kolektiv Style Force – udruga za kulturu i novoscenski pokret. Prva radionica održat će se 15. svibnja.

CRTAj dan – sudionici radionica imat će priliku učiti o arhitekturi i dizajnu te se upoznati s dizajnerskim digitalnim alatima kroz rad i mentorstvo renomiranih autora iz tog područja. Fokus radionica bit će na projektima koji se bave temom revitalizacije, reciklaže i regeneracije. CRTAj dan obuhvaća 7 jednodnevnih webinara u trajanju od 2 sata koje će provoditi Platforma 9.81 – institut za istraživanja u arhitekturi.

STREAMaj dan – sudionici radionica upoznat će se s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u radijskom studiju, steći teorijske osnove i producirati sadržaj koji će biti uživo emitiran na radiju KLFM. STREAMaj dan sastoji se od 3 modula radionica (teorijska znanja, priprema emisija, jinglovi) u trajanju od 12 dana, a provoditi će ih KLFM radio u zajednici.

DIGI dan – sudionici ovih radionica imat će priliku upoznati se s temama 3D printanja, digitalne skulpture, kako koristiti tehniku animacije u računalnim igrama i kako funkcionira proširena stvarnost. Sudionici će korištenjem inovativnih pristupa i software-a dobiti nova znanja i vještine te osmisliti vlastita umjetnička djela u digitalnom mediju, koja će biti javno prezentirana. Radionice će se odvijati kroz 18 dana pod vodstvom Milivoja Popovića.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback