Banka vremena – “Marija zna: Izrada eko omekšivača”

Objavio admin, 13/01/2023, pod: DRUŽENJE, EDUKACIJA, PERMAKULTURA DALMACIJA, RAZRED

Prilikom pokušaja udruge Permakultura Dalmacija u stvaranju održive zajednice najviše sudionika se htjelo priključiti projektu “Banka vremena”. Zato vam donose prvi javni događaj na temu banke vremena. U nastavku je više detalja o istoj i kako joj se priključiti.

Što je banka vremena?
Banka vremena je projekt utemeljen u zajednici koji pruža okvir za davanje i primanje usluga u zamjenu za vremenske kredite, bez razmjene novca.
Jedan sat vremena za pomoć drugom članu jednak je jednom vremenskom kreditu (ili jednom permaSatu), koji se zatim može iskoristiti za kupnju jednog sata tuđeg vremena.

Kako se jača zajednica?
Temeljno načelo je uzajamnost i jednakost: sudionici se potiču da troše i zarađuju permaSate, a svačije vrijeme jednako se vrednuje. Potičući ljude da podijele svoje vrijeme i vještine sa svojom zajednicom i susjedstvom, banke vremena rade na izgradnji jačih društvenih mreža i koheziji zajednice.

Pridružite se!
Pozvani ste da se pridružite u četvrtak 19.1. od 18:00 do 19:30 u prostoru “Razred” na 3. katu Doma mladih Split, Ulica slobode 28. Prvo u seriji tematskih druženja je Marijina pokazana radionica kako je jednostavno napraviti domaći ekološki omekšivač za rublje. Nakon koje slijedi okrugli stol u kojem ćemo sa svim sudionicima raditi na jasnijim smjernicama za uspostavu načina djelovanja banke vremena.

Događaj je besplatan.

Dogovorimo prve transakcije u novoj valuti, ne Eurima, već permaSatima!


Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija.
Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr

RSS 2.0 | trackback