Besplatna House Radionica

Kolektiv Style Force, Platforma Doma Mladih i HOUSEsomeMORE predstavljaju još jednu besplatnu House dance radionicu, ovog puta u sklopu 10. Platformata.

U petak, 30.09.2022 u 20:00h u Plavoj dvorani radionicu će voditi Vedrana Grčić i Duje Dorotić.

Vedrana Grčić (VexUnitX) zajedno je s Dujom Dorotićem pionir plesnog stila house u Hrvatskoj. Na plesnoj sceni je već dugi niz godina gdje kontinuirano niže uspjehe kao plesač i koreograf.
Kao član skupine Unit-X i Rock 88 osvojila je i nekoliko međunarodnih natjecanja u house battle-ovima i koreografiji, te se pojavila i u prvoj legendarnoj sezoni Supertalenta.
Licencirani je sudac za street kategorije u Hrvatskom show dance savezu te predavač na seminarima. Vodila je mnogo hip hop i house plesnih radionica u Hrvatskoj i inozemstvu i sudila na mnogim battle-ovima. 2015. godine s Katarinom Boticom otvara plesni studio Clique u Splitu gdje, s posebnim entuzijazmom, svoje znanje prenosima malima, velikima i onima malo većima.

Duje Dorotić rođen 1984. u Splitu, sa plesom počeo 1997. Kao član PK “D’N’F”, natjecao se na brojnim hrvatskim HSDS i nekoliko inozemnih IDO natjecanja, sve do 2006. godine.
Krajem 2005. godine prvi put se susreće sa House danceom te, skupa sa Vedranom Grčić, započinje edukaciju i razvoj i u tom plesnom stilu, prvi u Hrvatskoj i na ex-YU području.
2007. godine priključuje se plesnom crewu Unit-X,
Prvi veći natjecateljski uspjeh u House danceu ostvaruje sa Vedranom Grčić 2008. godine u Napoliju u Italiji, u kategoriji House dance 2vs2 gdje osvajaju prvo mjesto. Također, sa Unit-X crewom sudjeluje u SuperTalent showu Nove TV 2009. godine, gdje dolaze do završnog, finalnog dijela natjecanja.
Od 2007. godine do danas vodio je brojne Hip-Hop i House dance tečajeve i radionice diljem Hrvatske i u inozemstvu.

House je plesni stil nastao u underground klubovima New Yorka i Chicaga i uz waacking i vogueing smatra se klupskim plesnim stilom. Na radionici, glavni fokus će biti na tri house podstila: jacking, footwork i lofting.
Kroz osnovne i kompleksnije elemenate i kombinacije pokreta naglasak će biti na muzikalnosti, tečnosti u izvođenju elemenata, ritmičnosti gornjeg dijela tijela i ambidekstriji. Cilj radionice je da se kroz različite zadatke, alate za improvizaciju dobije osnova za razvijanje osobnog stila s naglaskom na freestyle.

Sve prijave u inbox HOUSEsomeMORE!

RSS 2.0 | trackback