Čak tri serije radova na prvoj samostalnoj izložbi Katarine Botica

Objavio admin, 27/03/2023, pod: INFO ZONA, IZLOŽBA, KLUB ZONA

Studentica slikarstva Katarina Botica u utorak, 28. ožujka 2023., u 19 sati u Klubu Zona (Jerina 1, Split) otvara svoju prvu samostalnu izložbu naziva “Prenijeti sastavljeno”. Predstavlja tri serije radova koji tematiziraju prolaznost vremena, konzumerizam, financijske probleme te propadanje digitalne, ali i ljudske memorije.

– Katarina u radovima iz serije “100 godina” koristi kolaž uz akril i lavirani tuš te kolažira novine, a inspiraciju je pronašla u mikroskopskim snimkama. U radu “Katalog” koristi već postojeće reklamne kataloge različitih oglašivača koje fragmentira i kategorizira čime stvara novi apstraktni katalog. U seriji radova “Memory” koristi fotografije na kojima se dogodila greška (tzv. glitch) u kodu tijekom pohrane koje uparuje s nepotpunim tekstualnim sadržajem, a radovi “Trošim više” i “Kupujem manje” osim kritičke imaju i dokumentarnu ulogu – objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe

Glazbu na otvaranju treće izložbe u osmom ciklusu „Mladi izlažu“ birat će DJ Marci, a izložba se može pogledati do 22. travnja 2022..

RSS 2.0 | trackback