Ciklus radionica Svjesnost i pokret

Objavio admin, 09/05/2022, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Nastavak Ciklusa interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i prostoru. Svaka radionica je drugačija od prethodne i bavi se novim istraživanjem, a iduća će se održati u subotu, 14. svibnja 2022., u Plavoj dvorani u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split) od 11 do 13 sati.

Voditeljica: Nataša Pavlov

Prijave i informacije: natasapavlov@hotmail.com

Radi se kroz improvizaciju plesa i pokreta, a paralelno se učite o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra. Duša,tijelo i um zajedno kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Ovo je deveta radionica u nizu u kojoj ćete zaploviti dalje u svemir pokreta. Radionica je satkana od vježbi za jačanje i protok tijela, za razvijanje kreativnosti, upoznavanje pokretljivosti, otvaranje percepcije te učenje o plesnoj improvizaciji koja nosi kreiranje i snalaženje u novim situacijama.

“Naš organizam je u neprestanim unutarnjim prirodnim promjenama, tako da nam je i pokret uvijek nov. Svjesnost sebe i prostora uvelike nam omogućuje otkriti nove načine i putove protoka vlastitog sebe kroz tijelo. Kreacija pokretom kroz plesnu improvizaciju oslobađa naš unutarnji jezik vani kao spiralu, pad, skok, okret, pauzu i sve ostalo što se dogodi u trenutku tu sad, a naša namjera je pustiti što dođe. Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu i dubini procesa rada. Svatko se izražava na svoj vlastiti način, rad je vrlo intuitivan i naslonjen na osobna unutarnja znanja.

Počinjemo zagrijavanjem i vježbama za unutarnji balans i protok, nastavljamo s ulaskom u tijelo te osvještavamo disanje koje je sastavni element čitavog procesa. Osluškujemo tijelo koje nosi u sebi memoriju zapisanu u stanicama, organima, mišićima, fasciji, tekućinama itd. Prolazimo istraživanje kroz unutarnji mikrosvemir, radimo s važnim centrima u tijelu i tokovima energije uz buđenje vlastitog pokreta u beskonačnom polju kreacije. Otvaranje pokreta polazi iz dubine unutarnjih organa i stanja. Osvještavamo komunikaciju i odnose s prostorom i drugima u prostoru. Prostor koji istražujemo je također unutarnji i vanjski.” – voditeljica Nataša Pavlov o radionici.

Pristup polaznicima je individualan dok je rad univerzalan. Radionica je istovremeno za početne i napredne plesače te za svakog kog zanima rad s pokretom, plesom i tijelom.

NATAŠA PAVLOV je interdisciplinarna umjetnica, akademska slikarica, muzičar, istraživač, pedagog, plesačica i autorica brojnih izvedbi koje su orijentirane ka plesnoj i glazbenoj improvizaciji. Neke od autorskih izvedbi koje je radila su: Spektralni pomak, SelfMoving,Percepcije pokreta, Istraživanje pokreta, Varijacije bez ponavljanja, Introspekcija, Protok, Osjetljivost prostora itd. U području plesa počinje 2003. sa suvremenim plesom, a 2007. se upoznaje sa improvizacijom gdje pronalazi sebe te se postepeno sve više posvećuje svom vlastitom istraživanju svjesnosti i tijela kroz pokret i ples. Samostalno istražuje ples, pokret i unutarnji razvoj duše u različitim prirodnim ambijentima radeći s prirodnim elementima. Okrenuta je i radu sa samoiscjeljenjem, meditacijom i masažama. Sva svoja iskustva prenosi u različitim djelima i radionicama koje su također i polje istraživanja. Radionice vodi niz godina u Splitu, Kaštelima i na Visu. Članica je HULU-a i UPUH-a.

Radionice se održavaju u suradnji s Kolektivom Style Force.

RSS 2.0 | trackback