Dobre prakse medijskog opismenjavanja mladih – besplatno dvodnevno predstavljanje

Objavio admin, 22/05/2023, pod: EDUKACIJA, INFO ZONA, KLUB ZONA

U Klubu Zona će se u četvrtak i petak, 25. i 26. svibnja, od 14 do 19 sati održati dvodnevno događanje pod nazivom “Dobre prakse medijskog opismenjavanja mladih”. Program će oba dana uključivati razmjene primjera dobrih praksi. Na sudjelovanje su pozvani svi zainteresirani, posebno predstavnici obrazovnih institucija i organizacija koji traže načine kako medijski opismeniti mlade.

– Boris Bakal iz udruge Bacači sjenki objasnit će kako predavati medijsku pismenost uz pomoć filmske umjetnosti. Kristina Tešija iz udruge KLFM predstavit će Radio školu i koncept community radija, a Vesna Vujević sa Sveučilišta u Splitu objasnit će kako mladi kreiraju program Radio Kampusa. Marina Ležaja iz OŠ Slatine predstavit će projekt “Glas iz Slatina daleko se čuje” koji je realiziran u sklopu CIMAJ Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije – najavljuje Goran Biličić iz Info zone.

Jasna Vejić iz udruge Mentor govorit će o utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih te planovima u edukaciji roditelja. Koliko mladi konzumiraju pisani sadržaj, ima li smisla uopće kreirati ga i kako, objasnit će Romana Ban iz Split Tech Citya. Na kraju programa prvog dana održat će se neformalni sastanak sa Savjetom mladih Grada Splita uz diskusiju o važnosti medijske pismenosti u kontekstu informiranja mladih.

Zbog relativno malog broja slobodnih mjesta potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na infozona.hr.

Događanje se održava u okviru projekta Medijsko obrazovanje je važno (.MOV). Projekt provodi konzorcij koji čini 11 hrvatskih organizacija i institucija: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

RSS 2.0 | trackback