Druga koža, treće žene

Objavio admin, 12/04/2021, pod: IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA

Predstava „Druga koža, treće žene“ koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri lokacije (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburgh) i šest izvođačica. Splitska premijera je 18. travnja 2021. na Maloj sceni Doma mladih.

„Druga koža, treće žene“ umjetnička je i produkcijska suradnja Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te splitske Kolaborativne izvedbene platforme – KIP, a dijelom je službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Autorice su plesne umjetnice Iva Nerina Sibila i Gordana Svetopetrić, video i vizualni identitet kreirala je novomedijska umjetnica Tara Ivanišević, a uz njih predstavu izvode Tamara Bračun, Mia Kevo i Karla Lazović.

Predstava se izvodi 18. travnja 2021. na Maloj sceni Doma mladih i to kao otvorena generalna proba u 18h i izvedba u 20h. Ulaz je besplatan, a svoje mjesto možete rezervirati na kipsplit7@gmail.com. Zbog epidemiološke situacije kapacitet prostora je ograničen na 25 mjesta, stoga su rezervacije obavezne.

„Druga koža, treće žene“ koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri lokacije (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburgh) i šest izvođačica. Autorsko ishodište izvorno je mišljeno kao identitetski i iskustveni dijalog s marginaliziranim ženskim izvedbenim žanrovima prve polovice 20. stoljeća poput cirkuskog sideshowa ili burleske. Kako je nepredvidljivost procesa stvaranja predstave, uzrokovana pandemijom i ostalim nevoljama 2020. godine, preusmjerila većinu autorskih intencija, ta prvobitna tema nenametljivo se smjestila u finalnu okosnicu predstave – u energetsko, poetsko, plesačko, iskustveno zrcaljenje i ispreplitanje nas samih. Predstava je nastajala u brojnim riječkim i splitskim dvoranama, u sobama i kuhinjama, u tjelesnim i virtualnim prostorima, dok su izvedbe „Druga koža, treće žene“ postale zaštitna opna za sve prisvojene i isplesane prostore, kao i za sve stvarne, imaginarne, ali i potpuno raspršene identitete i pojavnosti.
Here, performance is a marker of existance in a fleeting world.
– Petra Kuppers

UMJETNIČKA SURADNJA I PARTNERSTVO: Plesna grupa Magija (Rijeka), Divert inkluzivni plesni kolektiv (Zagreb), Kolaborativna izvedbena platforma – KIP (Split)
AUTORICE: Iva Nerina Sibila, Gordana Svetopetrić
IZVOĐAČICE: Tamara Bračun, Tara Ivanišević, Mia Kevo, Karla Lazović, Iva Nerina Sibila, Gordana Svetopetrić
VIDEO I VIZUALNI IDENTITET: Tara Ivanišević
RASVJETA: David Dubrović (Rijeka), Siniša Jakovčević (Split)
FOTOGRAFIJE: Nina Đurđević
PRODUKCIJA/RIJEKA: Gordana Svetopetrić i Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka (Plesna grupa Magija), 2020.
PRODUKCIJA/SPLIT: Kolaborativna izvedbena platforma-KIP
NOSITELJ PROJEKTA: Plesna grupa Magija (UCDP RI)
FINANCIJSKA PODRŠKA: Rijeka 2020, Grad Zagreb, Grad Split
ZAHVALE: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Cirkus kolektiv, K2K studio, Antonia Kuzmanić, Kristina Paunovski, Sanja Polić, Anita Rumac, Helvecia Tomić
PREMIJERA: 15. siječnja 2021. HKD na Sušaku, Rijeka
Projekt je dio službenog kulturnog i umjetničkog programa EPK čiju je pripremu i provedbu programa podržala RIJEKA 2020.

RSS 2.0 | trackback