Expressionist workshop by Lucija Romanova

Objavio admin, 28/05/2024, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, TIRAMOLA

Expressionist workshop Lucije Romanove proputovao je pola svijeta, a sad stiže i u Split na Malu školu suvremenog plesa. Druženje s Lucijom je u subotu 1.6.2024. od 17 do 20 sati i u nedjelju 2.6.2024. od 9 do 12 sati, u Domu mladih, dvorana Beton kino (Ulica slobode 28, Split).

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem maila plesnaudrugatiramola@gmail.com ili WhatsApp +385(0)91/781-9243.

Kotizacija: 40 € (članovi Tiramole 20 €, srednjoškolci i studenti 30 €). Oni koji su sudjelovali na radionici Ane Mrak imaju dodatan popust od 5 €.

O radionici:
Radionica Ekspresionist namijenjena je plesačima koji su zaljubljeni u pokret i žele rasti u izdržljivosti, ekspresiji i fokusu. Radionica započinje artikulacijom i podjelom tijela na mikro dijelove čime se otvara prostor za obnovu i reprogramiranje tjelesnog sustava. Svoja tijela gradimo od nule. Novi poredak misli i nova artikulacija pokreta nudi širok izbor pokreta i obnovljeno tijelo. Tijelo je sada spremno učiti i istraživati niz koreografiranih fraza temeljenih na ovoj praksi. Glas kao dodatni poticaj je dobrodošao. Pri učenju zadanih sekvenci Lucija izbjegava kopiranje forme i nastoji se fokusirati na doživljaj pokreta u trenutku i iznutra. To je prostor u kojem se pomiču mentalne i fizičke granice, te počinje poigravanje teksturama koje će poslužiti za daljnje izazove u nastavku radionice. Drugi dio radionice odvija se u obliku igre, naglašavajući i umanjujući naš emocionalni naboj – kako izražen tijelom tako i glasom (kao zvuk i kao tekst). Ovdje se spaja fizička virtuoznost s vrlo detaljnim izražavanjem duševnih stanja i emocija. To je potraga za dijalogom i skladom između svih razina postojanja.

Biografija:
Lucija Romanova rođena je u Zagrebu, Hrvatska. Diplomirala je na Akademiji za kazalište i ples u Amsterdamu. Tijekom studija surađivala je s koreografima kao što su Liat Tamara Waysbort, Julio Cesar Iglesias Ungo, Milan Tomasik, Roser Lopez Espinosa, Keren Levi. Nakon Amsterdama odlazi u London gdje radi s Jasmin Vardimon Company, Tribe Company, Lila Dance Company, The Waldorf Project, Kennedy Muntanga Dance Theater i drugima. Njezin prvi autorski solo ‘Spontaneously Vulnerable Experience’ nastao je u Hrvatskoj tijekom 2020. i 2021. Godine 2021. surađivala je s tvrtkom BODHI PROJECT i koreografima kao što su Adrienne Hod, Reut Shemesh, Paul Blackman & Christine Gouzelis (Juxsta) i redateljem Janom Lauwersom. Radila je kao plesačica i voditeljica proba u kazalištu Oberhausen za produkciju “Bad Mothers’ Reuta Shemesha. Godine 2022. surađivala je s britanskim skladateljem Alexom Patonom u zvučno snažnoj izvedbi “Broken Hip And The Unbreakable Spirit”.

Bila je stalna pedagoginja na renomiranom plesnom festivalu Deltebre Dansa. Predavala je kao gost predavač na beogradskom Institutu za umjetnički ples, Ljubljanskoj plesnoj akademiji, Periskop festivalu, Zagrebačkom plesnom centru, festivalu Ozora te u Londonu u plesnim centrima TripSpace, House Of Mass i Rambert Dance.

_

Program Male škole financijski podržavaju Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija, Splitsko – dalmatinska županija i Grad Split.

RSS 2.0 | trackback