FANNY PACK by House of Flamingo

Objavio admin, 14/06/2021, pod: IZVEDBENI PROGRAM, novosti, PLATO, QUEERANARCHIVE

Domaći drag kolektiv House of Flamingo nastupit će na Platou Doma mladih u sklopu programa Splitskog pridea. Nastupu prethodi warm up u 18h, a sam nastup počinje u 19h.

House of Flamingo u ljeto 2021. uplovljava uz mini turneju svog after-Pride programa ‘FANNY PACK’ po Hrvatskoj! Prvo iskrcavanje sa HoF broda ljepote i ljubavi publiku čeka upravo u Splitu, 19. lipnja na platou Doma mladih od 18 sati.

Kroz splitsku predvečernju zlatnu uru publiku vodi puni HoF sastav – Colinda Evangelista, Entity i Roxanne, uz dodatak rejva Jovanke Broz Titutke. Za melodičnu glazbenu podlogu brine se Vektor.

FANNY PACK (prosto narodno: pederuša) je klupsko-izvedbeni program koji se u Zagrebu posljednjih godina održava nakon Povorke ponosa, u organizaciji queer kolektiva House of Flamingo. Program stvara siguran klupski prostor LGBTIQ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih protesta dana unutar godine, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi i kvalitetnog zvuka. Time se odaje počast činjenici da je upravo iz jednog noćnog kluba, njujorškog Stonewall Inna, potekao moderni pokret za ravnopravnost osoba svih rodnih i spolnih obilježja i identiteta. Ove godine aktivistički “izlazimo iz ormara” zatvorenih klupskih prostora na otvoreno, te se pridružujemo programu Split Pridea i lokalnog mjeseca ponosa.

FANNY PACK turneja je odgovor na manjak queer izvedbenih programa diljem RH u posljednjih godinu dana, kao posljedica pandemije koja je efektivno ograničila mogućnosti za daljnji razvoj i vidljivost queer umjetnosti i identiteta u javnom i kulturnom prostoru; ali ograničila i pristup srodnim sadržajima širem spektru publike.

Događaj se održava na otvorenom uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera. Molimo publiku da drže međusoban razmak i nose maske u svim bliskim interakcijama, kao i svu drugu pripadajuću zaštitnu opremu.

Program je besplatan za javnost, a organizira u suradnji sa Split Prideom, kao dio lokalnog Mjeseca ponosa. Logističku podršku pružaju udruga Split Pride i Platforma Doma mladih Split.

Događaj je dio ljetne turneje kolektiva House of Flamingo (Pederuša: Štiklom na put ponosa) koja se provodi kroz platformu Clubture, a ostvaruje se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Ureda za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Powered by: Seasplash Pula, Zagreb Pride, Prostor rodne i medijske kulture K-zona. Vizualni identitet potpisuje Yellow Yuri.

RSS 2.0 | trackback