IGROM DO KREACIJE – radionica za sve generacije  

Objavio admin, 23/10/2023, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, TIRAMOLA

Radionica će se održati u dvorani Beton Kino Doma mladih (Ulica slobode 28, Split) i to u subotu 28.10.2023. od 17 do 20 sati.

Plesna radionica za cijelu obitelj, od 5 – 85 godina – Igrom do kreacije temelji se na tradicionalnim dječjim igrama za zatvorene i otvorene prostore, unutar kojih pronalazimo inspiraciju i definiramo postavke pri stvaranju različitih improvizacijskih zadataka. Cilj je polaznike potaknuti da kroz maštu pronađu put do stvaranja plesnih materijala, da putem igre otvore prostor za kreativno izražavanje te unapređenje motoričkih sposobnosti i da se kroz igru na zabavan i siguran način upoznaju s plesom i pokretom te suvremenim plesnim izričajem i nekim od načina rada.

Svi zadaci su imaginativni, a za veći dio njih pronalazimo poveznice unutar već postojećih i većinom svima poznatih igara, kako bi polaznici kroz cijelu radionicu pronalazili sebi prepoznatljive upute, no ovoga puta im pristupili na drugačije načine. Za mlađe generacije kroz ovu radionicu učimo ih i podsjećamo na razne igre s kojima se možda još nisu upoznali. Svi zadaci dotiču se ozbiljnijih i u suvremenom plesu često korištenih alata, no polaznicima se oni predstavljaju kroz igru, kako bi im bili dovoljno izazovni, ali i da uspiju zadržati razigranost i istraživanje tijela i pokreta tijekom cijele radionice.

Voditeljica  radionice je Koraljka Begović  koja se profesionalno bavi plesom i plesnom pedagogijom te je kroz projekt Playing reality ušla dublje u sferu povezanosti dječjih igara i suvremenog plesa. Kroz ovu radionicu želi polaznicima pružiti priliku za učenje, rad i izražavanje u zabavnom okruženju te metodama i alatima proizašlim upravo iz dječjih igara kako bi na zabavan, zanimljivi i svima dostupan način približile suvremeni plesni izričaj.

Prijava na radionicu se vrši na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com.

Plesna radionica realizira se u sklopu programa Mala škola suvremenog plesa u produkciji plesne udruge Tiramola.
Više informacija potražite u Maloj školi suvremenog plesa potražite na LINKU.

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split

RSS 2.0 | trackback