Izložba „Lezbijska ljubavna priča“

Objavio admin, 08/09/2021, pod: GALERIJA KLUBA KOCKA, IZLOŽBA, QUEERANARCHIVE

U petak, 10. rujna u 21 sat u Galeriji Kluba Kocka u Domu mladih, otvara se izložba „Lezbijska ljubavna priča“ autorice Dyveke Bredsorff. Izložba se otvara u sklopu programa qFEST-a u organizaciji kolektiva za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture queerANarchive.

„Lezbijska ljubavna priča“ umjetnička je instalacija koja koristi 16mm film osvjetljen procesom cianotipije kako bi propitala ideje o reprezentaciji, slikama i vidljivosti lezbijki. Lažne trepavice, ljudska kosa, čipka i listovi zabilježeni na filmskoj vrpci prenose osjećaje koji se iščitavaju u treperenju nijansi plave boje čime autorica zaobilazi uobijačajene karaktere i narative.

Izložba se može po dogovoru razgledati do 17. rujna

qIZLOŽBE program su kolektiva queerANarchive koji financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Split. Izložba Lezbijska ljubavna priča dio je programa qFEST kojeg financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatski audiovizualni centar. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback