Izvedbeni dio četvrtog ISPOD BINE, sound art festivala počinje sutra, 8.11. u Domu mladih u Splitu!

Izvedbeni dio četvrtog ISPOD BINE, sound art festivala, započinje sutra, u petak, 8.11. u 20 sati prezentacijom radionice Zumofonije, čiji su voditelji Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo.
Nakon prezentacije radionice zumofonije u Beton kinu, slijedi izvedba dua URUK u Amfiteatru u 22 sata. URUK je novi glazbeni pothvat Massima Pupilla (Zu, Triple Sun) i Thighpaulsandre (Coil). Njihov koncert odvest će nas na mračna i smiona mjesta – baš kao što biste i očekivali od ovih udruženih snaga. No pored toga, URUK pruža izazovno i imerzivno slušačko iskustvo iznimne dubine, ambient mračan kao katran i duboki drone koji kao da vas hvata za grlo. Bogatstvo tekstura i atmosfera u koju je ovo umjetničko djelo uronjeno takvog je intenziteta da ćete ga zasigurno nakon koncerta preslušavati mnogo puta ne želeći napustiti svijet kojeg je dočarao ovaj dvojac izvanrednih umjetnika i koji imate jedinstvenu priliku čuti u živo uz video projekciju u Amfiteatru Doma mladih.
U subotu, 9.11. slijedi izvedba novog projekta Kuće ekstremnog muzičkog kazališta DB Indoša F : I : L : M : S : K : A : T : E : K : A, glazbeno-scenski spektakl kakvima nas Indoš uvijek iznova oduševljava i u kojem ovaj put sudjeluju: DB Indoš, Tanja Vrvilo, Ivana Pedljo, Lidija Šola, uz glabu ex SexA / Ivan Bilosnić Bic, Nino Prišuta, Ratko Danilović, i Cul-de-sac / Damir Prica Kafka te video mapping Ivana Marušića Klifa. Pojam FILMSKA TE(KA) Ivana Martinca odgovara zbroju od 11(9) slova koja zadaju glasovno-opružno izvođenje svih filmova navedenih u originalnom radu koji počinju prvim slovom ovog Filmskotekarijuma. Ova tiha mobilna mega(reflekto)fonska kulisa povremeno je nadglasavana živim glasovima i njima pripadajućim oprugama, post-noise kaotičnom bukom gitare, basa, bubnja i saxa. Veselimo se ponovnom uranjanju u specifični umjetnički imaginarium doktora Indoša i njegovih vjernih suradnika!
U nedjelju, 10.11. uživat ćemo u nastupu tri vrsna eksperimentalna glazbenika iz Beograda, Igor Čubrilović, Ivan Čkonjević i Igor Stangliczky, koji su se ovom prilikom okupili da bi prezentirali novi projekt Feedback Essays. Feedback ima svoje mjesto u povijesti glazbe kao primjer “buke” ili kao neartikulirani zvučni izvor, kao “tehnička greška”, no također je vješto upotrebljavan kao jednakovrijedan i legitiman materijal za skladanje. Od Stockhausena do Eliane Radigue, od Jimija Hendrixa do Toshimarua Nakamure, feedback zauzima svoje mjesto kao jedinstven izvor zvuka. Svoje viđenje feedback-a predstavit će Igor Čubrilović na rezonatoru, Ivan Čkonjević na semi-akustičnoj električnoj gitari i Igor Stangliczky sa No-Input Mixerom.

Četvrto sound art putovanje u Domu mladih zatvara se audiovizualnim performansom umjetničkog kolektiva Sonvoyce on Source Colonello Futurista.

Pedesetominutna izvedba uživo intermedijski je triptih – glazbeni koncert, teatarsko uprizorenje i filmska projekcija. Posvećen je futurizmu, radikalnom pokretu iz razdoblja rane avangarde i kontroverznim idejama umjetnika krajnje nekonvencionalnih nastojanja i stavova te je pokušaj stvaranja konteksta za moguća nova čitanja kompleksnog futurističkog nasljeđa. Nelinearna struktura izvedbe upućuje na energije i koncepte koji su snažno utjecali na promjenu umjetničke paradigme i stvorili kulturološke dispozitive civilizacije u kojoj tehnološko-znanstveno-racionalno interferira s arhaičnim-ritualnim-nesvjesnim.

Umjetnički kolektiv Sonvoyce on Source djeluje od 2017. godine i kreira suvremene audiovizije na sjecištu znanosti, umjetnosti, tehnologije i glazbe. Koncept i režiju izvedbe potpisuje Vladislav Knežević, zvuk Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, a ton Hrvoje Pelicarić. Performeri u izvedbi su Tanja Vrvilo i Damir Bartol Indoš i glumac Mirko Soldano. Za dodatnu animaciju i video projekciju zadužen je Mario Kalogjera.

Nadamo se da odabrani program četvrtog ISPOD BINE, sound art festivala dovoljan poziv da provedete četiri dana uronjeni u suvremeni sound art i hibridne forme suvremene umjetnosti u Domu mladih u Splitu, vidimo se ISPOD BINE!

Fb: https://www.facebook.com/events/612603099144733/
Ig: https://www.instagram.com/ispod_bine/

Web: http://mavena.hr/ispod-bine-sound-art-festival-4/  ISPOD BINE, sound art festival

ISPOD BINE 2019 – PROGRAM
08 / 11 / 2019 / 20h / BETON KINO
ZUMOFONIJA / ZOOMOPHONIA, workshop presentation08 / 11 / 2019 / 22 h / AMFITEATAR
URUK
MASSIMO PUPILLO (Zu, Triple sun) & THIGHPAULSANDRA (Coil)09 / 11 / 2019 / 21h / AMFITEATAR
DB Indoš Kuća ekstremnog muzičkog kazališta
F : I : L : M : S : K : A : T : E : K : A
DB INDOŠ, TANJA VRVILO, IVANA PEDLJO, LIDIJA ŠOLA, ex SexA / IVAN BILOSNIĆ BIC, NINO PRIŠUTA, RATKO DANILOVIĆ, Cul-de-Sac / DAMIR PRICA KAFKA, IVAN MARUŠIĆ KLIF

10 / 11 / 2019 / 21h / ISPOD BINE
FEEDBACK ESSAYS
IGOR ČUBRILOVIĆ, IVAN ČKONJEVIĆ, IGOR STANGLICZKY

11 / 11 / 2019 / 21h / AMFITEATAR
COLONELLO FUTURISTA: Sonvoyce On Source
VLADISLAV KNEŽEVIĆ, ALEN SINKAUZ, NENAD SINKAUZ, MIRKO SOLDANO, TANJA VRVILO, DB INDOŠ, HRVOJE PELICARIĆ, MARIO KALOGJERA

Osnivači i voditelji festivala: NATASHA KADIN, HRVOJE PELICARIĆ
Tehnički direktor: HRVOJE PELICARIĆ
Tehnička podrška: MKC Split, Platforma Doma mladih, StarSystem Production
Vizualni identitet i tipografija: IRIS KLARIĆ
Tisak: This Town Needs Posters (SVEN SORIĆ, HRVOJE SPUDIĆ)
Prijevod: IVAN BERECKA, TANJA VRVILO
Odnosi s javnošću: NATASHA KADIN, mavena@mavena.hr, +385(0)992885558
Dokumentacija: TIHANA MANDUŠIĆ, TANJA MINARIK
Donatori: Ministarstvo kulture RH, Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita, Županija Splitsko-dalmatinska
Partneri: MKC Split, PDM, KUM
Mavenu podržava: Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društvaAktivnost je dio projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback