KAM-HRAM: Circus SaboK – Sabotage

Objavio admin, 15/12/2019, pod: Gradimo Dom zajedno, HRAM, IZVEDBENI PROGRAM, PLATFORMAT

Circus SaboK – Sabotage

Lokacija: Amfitetar Doma mladih
Vrijeme održavanja: 16.12.2019., 19.00 h

Sabotage je umjetnička predstava ispunjena raznim poduhvatima I vizualno simulirajućim slikama. Predstava kreira svijet gdje radnje postaju ples između napetosti i opuštenosti.

Predstava se bavi pitanjima roda zanemarujući individualizam kao pojam i pokazujući koliko smo svi jednaki. Na pozornici se nalaze dva tijela, muškarac i žena, ali samo jedan zajednički um bez roda.

Predstava istražuje karatkeristike koje nas čine istima i one koje nas razlikuju, naglašava nježne, lijepe i ranjive trenutke. Kreira se svijet gdje su etikete muškarca i žene izbrisane.
Predstava predstavlja novu cirkusku discipline nazvanu ”Nest”, koja kombinira više poznatih disciplina.
Inspiracija za kreaciju je slika Nightmare (Henry Fusei).

Zastupljene discipline: vertikalno uže, cyr wheel, hand to hand, dance acrobatics, perch šipka, vješanje na kosi i Nest (struktura više užadi omotanih oko cyr wheel-a)
Umjetnici i redatelji: Saana Leppänen (FI), Kert Ridaste (EE), Lars Schmidt (DE)
Koproducent: Sirkus Aikamoinen, PartnerAkro
Rezidencijalna podrška: Näyttämö (Finland), Subtopia (Sweden), Kam Hram (Croatia), PartnerAkro (Estonia)
Dizajn zvuka: Lars Schmidt
Trajanje predstave: 55 minuta
Preporučena publika: sve dobne skupine

O umjetnicima:

Kert Ridaste i Saana Leppänen dolaze iz susjednih zemalja, Estonije i Finske. Oboje su se počeli cirkusom baviti u ranim godinama u lokalnom cirkusu za djecu. Dok je Kert napredovao u pokretu i plesu i natjecao se u partnerskoj akrobatici u MAtsirkus-u, Saana se u Sorin Sirkus-u fokusirala na zračne discipline i izražavanje kroz kazalište. Putevi su im se isprepleli na DOCH sveucilištu u Stockholm-u gdje su oboje diplomirali 2018. .godine u disciplinama hand to hand, plesna akrobatika i vertikalno uže. Iako s različitom pozadinom, prepoznali su užitak u zajedničkom stvaranju. Odlučili su napraviti zajedničku predstavu u kojoj će gledatelji prepoznati grubost, ljepotu i krhost njihovih alata – vlastitih tijela.

*Gostovanje komapanije Circus SaboK odvija se u sklopu Artist in residence programa.

Artist in residence program udruge KAM HRAM pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.

Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i dio je projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback