Kino klubu Split uručena je Državna nagrada tehničke kulture “Faust Vrančić”

Objavio admin, 31/05/2023, pod: KINO KLUB SPLIT, NOVOSTI

U petak, 26. svibnja 2023. godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Kino klubu Split svečano je uručena Državna nagrada tehničke kulture “Faust Vrančić” za iznimna postignuća na području tehničke kulture u 2022. godini. Nagradu je preuzela tajnica Kino kluba Split Andrea Remetin.

Nagrada tehničke kulture “Faust Vrančić” dodjeljuje se od 1992. godine za trajan doprinos i ukupnu djelatnost u razvoju tehničke kulture, kao i za iznimne rezultate u unapređivanju i razvoju znanstvenog i tehničkog opismenjavanja te u razvitku tehnologije i tehničkog stvaralaštva u Hrvatskoj i svijetu. Ukupno je dodijeljeno petnaest nagrada, jedna za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima i četiri godišnje nagrade udrugama, među kojima i Kino klubu Split.

Kino klub Split osnovan je 1952. godine. Od tada se zalaže za razvoj audiovizualne kulture i umjetnosti i pruža prostorne, tehničke i produkcijske uvjete za obrazovanje, proizvodnju i prezentaciju kulturno-umjetničkih sadržaja.

Prethodna godina za Kino Klub Split bila je osobito plodna: realizirana je produkcija 28 filmova, od kojih su neki u profesionalnoj produkciji te se nalaze u festivalskoj distribuciji i osvajaju nagrade i priznanja. U području edukacije održano je nekoliko međunarodnih i specijaliziranih radionica istaknutih stručnjaka iz područja audiovizualnih umjetnosti (P. Palomero), filmske kritike i analize (J. Rosenbaum), kinematografije (F. Kelemen), dokumentarnog filma (T. Gaćina), hibridnog filma (I. Bezinović), eksperimentalnog filma (B. Poljak) te filmskog seminara (M. Raga i S. Fradelić). Svi programi Kino Kluba Split bilježili su dobru posjećenost i zadovoljstvo polaznika, čime je udruga višestruko potaknula učinkovit razvoj tehničke i audiovizualne kulture.

Andrei Remetin uručena je Nagrada Faust Vrančić za Kino klub Split

RSS 2.0 | trackback