KROVNA TEMA: Hrvoje Laurenta, Novi Prostori Kulture

Objavio admin, 25/03/2024, pod: KLFM, MKC, OKRUGLI STOL, RAZRED

Pridružite se u utorak 9. travnja 2024., s početkom u 18:30 u Razredu Doma mladih (Ulica slobode 28, južni ulaz, 3. kat) na novom izdanju programa Krovna tema u kojem će se ovog puta pridružiti Hrvoje Laurenta, privremeni ravnatelj zagrebačke kulturne ustanove Novi prostori kulture.

Osnovana u jesen 2023. godine na principima participativnosti, decentralizacije i raznolikosti kulturne ponude, ova jedinstvena gradska institucionalna platforma okuplja raznovrsne aktere i razvija programe zajednički s organizacijama civilnog društva i drugim organizacijama s područja kulture i umjetnosti, lokalnom zajednicom, gradskim četvrtima, javnim ustanovama, međunarodnim partnerima i svim zainteresiranim građanima i građankama.

Poticaj za osnivanje Novih prostora kulture dalo je više od pedeset umjetnika, kulturnih radnika i stručnjaka za kulturu tijekom rada na Programu razvoja kulture Grada Zagreba 2024. – 2030. u kojem su jasno identificirali potrebu za novom, decentraliziranom kulturnom infrastrukturom u gradu Zagrebu.

“Grad bez kulture i umjetnosti samo je mreža ulica i trgova. I zato trebamo više od svog kvarta, više od svog grada.” – poručuju iz Novih prostora kulture, a nova Krovna tema prilika je da se splitska publika upozna s ovom novom ustanovom u kulturi, sazna više o idejama koje stoje iza njezinog osnivanja, kao i o programima, suradnjama i planovima koje imaju za skoru budućnost.

Razgovor s Hrvojem Laurentom moderirat će Dario Dunatov i Kristina Tešija, novinari s community radija KLFM. Snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje na web stranici radija KLFM (Snimke prijašnjih razgovora dostupne su na poveznici).

_

Program “Krovna tema” provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM, a podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.

RSS 2.0 | trackback