La Barque Acide – TIRA (WIP)

Objavio admin, 27/09/2023, pod: CIRKUS KOLEKTIV, IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA

Cirkus Kolektiv u sklopu godišnjeg rezidencijalnog programa predstavlja izvedbu rada u nastajanju TIRA internacionalne kompanije La Barque Acide.

KAD > nedjelja, 1.10.2023. u 18:30 h
GDJE > Mala scena Doma mladih
ULAZ > besplatan!
TRAJANJE > približno 30 minuta
Izvedba je namijenjena za sve uzraste.

UMJETNICE O SVOM RADU TIRA:
Tira je igra o znatiželji postavljanja novih granica u vlastitom svijetu. To je povlačenje granica radi zadovoljstva njihovog kršenja.

Tira je iskrenost, to je suučesništvo pogleda.

Tira je transformacija, žica postaje sve – poljubac bake koju si toliko mrzio kad si bio mali, milovanje nekoga koga više nema, spoznaja da nisi žena kakvu su očekivali da budeš, ali na kraju nije tako loše…

UMJETNICE O SEBI:
Maci je cirkus upoznala s 23 godine. Otkrila ga je, vidjela i zaljubila se u njega. Pohađala je cirkusku školu Vertigo u Torinu, a kasnije je paralelno studirala u cirkuskoj školi Le Lido i na Sveučilištu Jean Jaurès u Toulouseu. U akademskoj godini 2022./2023. Radila je na predstavi 27. Circ d’Hivern u produkciji Ateneu de Nou Barris (Barcelona).

Carlu je odmalena privlačila umjetnost. Rođena je u Valladolidu, Španjolska. Studirala je na Sveučilištu likovnih umjetnosti u Salamanci. Kasnije se upisala u cirkusku školu Le Lido, motivirana žongliranjem i tijelom kao alatom za emocionalni jezik kojim se izražava. Carla je razvila svoj rad u Olotu (Španjolska) s Iris Ziordia, poznatom po svom inovativnom pristupu žongliranju i emocijama.

La Barque Acide je umjetnička kompanija nastala 2018. u Toulouseu, od 9 umjetnika na 25. promociji Lida. Kompanija je debitirala u La Grainerieu 2021. sa predstavom “The end is Nigh”.

Trenutno su u izradi tri nova projekta: “Croquette corps cornichon” Stephanie i Camille Bontout-Mouat, “Pacemaker” Marcela Nunesa i “Tira” Carle Carnerero Huertas i Marie Celeste Funghi.


Ovo je izvedba rada u nastajanju (wip) što znači da ćemo po završetku izvedbe biti i razgovor s umjetnicama na koji ste pozvani ostati i podijeliti svoje komentare o viđenom.

Artist in residence program pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.
Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita, Ministarstva kulture i medija te Splitsko-dalmatinske županije.

RSS 2.0 | trackback