Marina Cherry: ONLY BONES V1.6

Objavio admin, 18/05/2021, pod: CIRKUS KOLEKTIV, IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA, novosti

Cirkus Kolektiv vas poziva na 4. izdanje Ciklusa predstava suvremenog cirkusa. Pogledajte izvedbu Marine Cherry pod nazivom Only bones v1.6, nastalu prema ideji Thoma Moncktona.

Održat će se dvije izvedbe, po jedna u srijedu i četvrtak, 26. i 27.5.2021., s početkom u 19 sati na Maloj sceni Doma mladih.

Zbog ograničenog broj gledatelja rezervacija ulaznica je obavezna putem obrasca na linku. Ulaznice se mogu kupiti 30 minuta prije početka predstave po cijeni od 40 kn, a za studente i umirovljenike 30 kn.

Radi se o projektu neverbalnog teatra koji maksimizira minimum. Umjetnica se kreće kroz mikro-prostor scene definirane uskim snopom svjetla, koji potječe od jedinog reflektora u predstavi. U ovoj kružnici promjera jednog metra događaju se intrigatne misaone i tjelesne manipulacije. Umjetnica nas u svom solo performansu uvlači u uvrnuti osobni svijet u kojem nastoji rasprsnuti mjehuriće banalnosti, i u ravnoteži između kazališnog i fizičkog pronaći inovacije oslanjajući se na ekstremna ograničenja.

Ili, riječima autorice:
„Lanky loidlings.
Squishy Schloompings.
Spiky Spa-doo-dlings.“

Predstava se razvijala na Maloj sceni i u Amfiteatru Doma mladih tijekom 2020. godine putem Artist in residence programa u organizaciji Cirkus Kolektiva, a premijerno je izvedena u prosincu 2020. na NouNous festivalu u Helsinkiju u Finskoj.

Program Ciklus predstava suvremenog cirkusa je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH, a rad udruge Cirkus Kolektiv podržava Zaklada Kultura nova.

MARINA CHERRY
Marina se bavi kontorcionizmom i akro-plesom. Diplomirala je sa ESAC-a (École Supérieure des Arts du Cirque) u Bruxellesu nakon što je započela svoju profesionalnu formaciju u cirkusu u kanadskoj školi ENC (École Nationale de Cirque) Montrealu. Dolazi iz Montane u Sjedinjenim Američkim Državama a trenutno živi i radi u Švedskoj, u Stockholmu.

Only Bones je projekt minimalističkog fizičkog teatra. Koncept baziran na originalnoj predstavi Thoma Mocktona nastavlja svoju transformaciju na način da odabrani umjetnici kreiraju svoje verzije predstave unutar zadanog koncepta. Koristeći uniformirane i vrlo restriktivne parametre, odabrani umjetnici stvaraju svoje jedinstvene izvedbe koje prate sličnu estetiku. Smjernice su sljedeće: samo jedno svjetlo, bez narativa, bez scenografije, bez rekvizita, bez teksta, u limitiranom prostoru. Na ovaj način umjetnici su prepušteni samo vlastitim mogućnostima da stvore svoj svijet unutar postavljenog koncepta.

RSS 2.0 | trackback