Međunarodni dan plesa 2021.

Objavio admin, 27/04/2021, pod: FILM, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

Povodom Međunarodnog dana plesa 29. travnja, Plesna udruga Tiramola će na platou Doma mladih održati otvoreni trening i probu za predstavu “Crveno kao zeleno” nakon koje će se prikazati i cjelovečernji plesni film iznenađenja.

Međunarodni dan plesa održava se svake godine 29. travnja na rođendan francuskog baletnog reformatora i svestranog kazališnog umjetnika Jean Georgesa Noverra (1727. — 1810.)

Plesna udruga Tiramola će povodom toga dana, na platou Doma mladih, održati trening i probu za predstavu “Crveno kao zeleno” u vremenu od 17.30 do 19.15 sati. Članovi Tiramole odlučili su Dan plesa obilježiti na ovakav način kako bi ukazali na probleme s kojima se suočavaju plesne udruge u vrijeme pandemije. Odlukom Stožera, onemogućene su im redovite probe i treninzi u zatvorenom prostoru zbog čega su prisiljeni odgađati dogovorene izvedbe. Gostovanje predstave “Crveno kao zeleno” u Zadru tako je zbog epidemioloških mjera odgađano već dva puta. Ovog puta su Tiramolaši odlučili dati sve od sebe da nađu način i predstavu odigraju 19. lipnja u zadarskom Kazalištu lutaka.

Nakon otorene probe, od 19.15 sati, na platou Doma mladih, prikazat će se i cjelovečernji plesni film iznenađenja. Ponesite kokice, dekice i maske.

Događanje je dio UPUH-ovog programa obilježavanja Međunarodnog dana plesa, čiji čitav program možete pronaći na Facebook eventu.

Zahvale: MKC‑u na ustupljenoj opremi.

Rad plesne udruge Tiramola podržava Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback