Najava: cirkuska rezidencijalna mreža

Objavio admin, 08/06/2020, pod: CIRKUS KOLEKTIV, MALA SCENA, ROOM 100

Obavještavamo vas o recentnom projektu umrežavanja cirkuskih organizacija na razini Hrvatske, u cilju pružanja potpore cirkuskoj produkciji koja nastaje u lokalnom kontekstu jugoistočne Europe.

Putem natječaja “Cirkuska rezidencijalna mreža” udruge Cirkus KolektivCirkorama i ROOM 100 otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika.

Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene. Aplikacije zaprima svaka od navedenih udruga, a posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Pozivamo umjetnike, umjetnice i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da se prijave na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe ili gotove produkcije, potrebne tehničke uvjete na izvedbi te medijsku vidljivost.

Umjetnici se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2020. godini na Maloj sceni Doma mladih i HALI 100 u Splitu, te u šatoru CirkoBalkane u Zagrebu.

Natječaj je namijenjen prvenstveno za regionalne cirkuske umjetnike i otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Natječaj je otvoren do 12.06.2020., a rezultati će biti objavljeni 22.6.2020. na stranicama udruga.

Prijave se zaprimaju na sljedećim linkovima:
 
Sve informacije dostupne su na linku: 

https://www.facebook.com/events/585500905715907/

 
https://cirkus-kolektiv.org
https://cirkorama.org/hr/o-nama/
https://room100.org

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback